Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Tudnátok nekem olyan történelm...

Tudnátok nekem olyan történelmi érdekességeket mondani ami a tankönyvekben nincs benne?

Figyelt kérdés

2013. jan. 13. 14:05
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Ferenc József magának való fickó volt, és enni is egyedül szeretett. Kedvence a marhaborda volt uborkával és paradicsommal, amit egyes előkelőbb éttermek még mindig kiemelt betűkkel írnak.

II. avagy Vak Béla idejében ténylegesen a felesége Ilona királyné kormányozta az országot. Egyébként Jusztiniánusz Kelet-rómaui császár reformjait is ténylegesen Teodóra császárné hozta.

Miltiadész, Marathón bajnoka koncepciós per áldozata lett, melynek során valami száz aranytálentumot kellett fizetnie. A hagyomány szerint az adósok bortönében halt meg vérmérgezésben, üszkösödő lábbal. Ezt az adósságot fia Kimón, aki szintén nagy hadvezér lett, rótta le, aki nővérét, a kétes erkölcsű Kleonikét is sikeresenkiházasíttatta.

2013. okt. 29. 12:00
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Luxembourgi János cseh király, mivel 1339 óta teljesen vak volt néhány porosz incidensnek köszönhetően, ezután úgy úgy harcolt a csatákban, hogy hozzákötötte a lovát két másik harcos lovához, akik közrefogták őt.

Számtalan ütközetben vett részt hasonló módon, hogy a feudális anarchiát területszerzéssel meg alkudozásokkal próbálja áthidalni vagy elfedni, végül a crécy csatában eset el, ahol VI. Fülöp fiának, vagyis a vejének hívására vett részt.

2013. okt. 29. 19:23
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
1920 volt az első év az írott történelemben, amikor egy újszülött várható élettartama meghaladta egy aranyhalét. Azt megelőzően a várható élettartam 48.4 év volt, míg egyes aranyhal fajok több mint 50 évig is elélnek.
2014. ápr. 8. 11:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!