Hogy működik ma egy könyv kiadatása?
Huh... bonyolult. először is elküldöd a kiadónak. ott a lektor átadja a kiadóvezetőnek, aki egyedül dönt a kiadhatóságról. ez eltelik egy jó időbe - képzelheted... -, aztán megítéli, hogy piacra kerülhet-e, némi változtatásokat ejthetnek a beleegyezéseddel. ha jó a könyv, a kiadó kiadja, és te csak 10%-ot kapsz minden eladott könyv után.
De ha magán kiadás, akkor bizony elég drága, de akkor az összes pénzt te kapod. neked kell fizetni a nyomdát, a birítot, és magánkiadásként jelenik meg. Ezt itt megteheted: konyvmuhely.hu Itt van egy kalkuláló, ahová elküldöd a könyved adatait, és majd kapsz egy levelet, amiben megadják a súlyát, az árát, és további érdekes dolgokat. ugyan itt felíratkozhatsz egy hírlevélre, és az szerintem elég érdekes, számos tanácsot kaphatsz a könyvszerkesztésről és a kiadásról.
Aztán van még a Lili.hu, ott ha az én Lilim fület választod kapsz egy olyan lehetőséget, hogy ingyen kiadják a könyved, bármilyen is, 300, vagy több példányban, aztán ebből el kell adnod egy negyedévre nem tom mennyit, és a többit neked kell fél áron megvenni, ami abban a negyedévben kimaradt. és előre biztosítanod kell egy bizonyos forgalmat. szóval nagy buli, én is nyakig benne vagyok...
Ez a dolog egyébként engem is érdekelne hogy megy...
Csak én attól félnék hogy elküldöm,és kiadják a tudtom nélkül, vagy kicsit átírva :D és akkor bizonygathatom hogy én írtam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!