Mi a véleményetek Füst Milán A feleségem története című művéről? Miért jó regény, ha jó? Miért nem tetszett?
Figyelt kérdés
2012. szept. 20. 23:02
1/2 anonim válasza:
Trükkös, trükkös. Beadandó feladat megoldatása másokkal. Etika elégtelen.
2/2 A kérdező kommentje:
Nagyon nem erről van szó. Csak más véleményére voltam kíváncsi. Képzeld még vizsgáztam is belőle anno. Nekem valamiért az az érzésem, hogy kicsit túl van írva a könyv, és nem annyira a lélektani folyamatokra fókuszál. Illetve szárazon ír azokról a lélektani folyamtokról, amin egy férfi keresztülmegy, mikor úgy érzi felesége hűtlen hozzá. Például Márai Sándor milyen szépen írt az emberi érzelmekről, a házasságról, szerelmi válságról. Ebben a könyvben nem érzem ugyanezt, bár lehet ez csak az én meglátásom. Viszont a könyvet már megjelenése után kb. 15 évvel lefordították ha jól emlékszem franciára, és azonnal nagy népszerűségre tett szert. Nem mondom, hogy rossz könyv, de mégsem ez lett számomra a kedvenc a fent említett okok miatt. Lehet vitatkozni, érvelni, ellenérvelni. Miért jó? Miért nem jó?
2012. szept. 21. 12:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!