Pusztán érdeklődésből: Kinek mennyire tetszene, ha az idő számításunkban a holdra szállás lenne a 0. év? Mekkora konfliktusok lennének a vallásos és a normális emberek közt?
nem olvastam végig az eddigieket, csak egybe bele-beletekintgettem.
Azt gondolom, hogyha már 1000 évvel elmúlt volna a holdra szállás, akkor esetleg oké. De én nem akarok minden egyszerű adatnál i.e. jelzést használni, és negatív irányba számolni. idősebbeknél még a születési dátumukat is így kéne kikalkulálni.
Azon kívül azt hiszem, nagyon jól megszoktuk már ezt, nehezen menne az átállás.
ne normálisozd le egyébként a nem vallásosakat. én nem vagyok vallásos, de azért nem kell ilyet mondani, mindegy, mi a véleményed.
Egyébként szerintem a Holdra szállás ehhez nem elég nagy esemény. Ha majd átköltözünk egy idegen bolygóra, vagy ilyesmi, tehát egy olyan nagy mértékű változás áll be az emberek életében (népvándorlás X bolygóra, vagy ilyesmi), szerintem majd elég lesz akkor ilyet csinálni. X bolygó lakosai, talán azt tekintik majd 0-nak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!