Az Amerikai Egyesült Államoknak miért nem a legnagyobb és legnépesebb városa, New York a fővárosa, miért Washington? Mert pl. Magyarországnak is a legnagyobb és a legnépesebb városa a fővárosa, az USA-nak miért nem?
Figyelt kérdés
2009. júl. 4. 09:08
11/13 anonim válasza:
Sok ilyen példa van. Törökország: Isztambul a legnépesebb, Ankara a főváros. Ausztrália: Sydney a legnépesebb, Canberra a főváros. És Brazíliában is Brazíliaváros az első 70 legnépesebben sincs benne.
Én úgy tudom, ez azért van, hogy védje az országot. Ha megnézitek ezeket a példákat, a fővárosok a legnépesebb városokhoz képes mind védhetőbb helyen vannak. Szóval egy esetleges támadás esetén, a fővárosból, ami egyben minden hivatalos dolog központja, lehet irányítani mindent.
12/13 anonim válasza:
A 2. válaszolónak: az USA-nak nem 48, hanem 50 állama van! 48 állam az ún. „Contiguous United States”, területileg egységes tömböt alkotnak, földrajzilag távolabbiak Alaszka és Hawaii.
13/13 anonim válasza:
Nem csak az USA van így. Sok olyan állam van, ahol nem a legnépesebb város a főváros. Pl. Törökország, Brazília, Pakisztán, India, stb.. Kínában népességet tekintve, ha jól tudom, Sanghajban él a legtöbb ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!