Az ókori egyiptomiak kőből készült párnákon aludtak?
Ezt a tényt olvastam sok helyen a neten. Eléggé meglepődtem.
Rákerestem ,de nem találtam erre bizonyítékot.
A Wikipedian találtam infót arról,hogy az ágy végét fából faragták ki a fejrésznek. De kőből készült párnát nem említenek. Ez egy hoax,vagy tényleg van valóságalapja?
Nem párna volt, hanem fejtámasz.
Azt el tudom képzelni hogy sírokba kőből levőt raktak bele, de normál használatra a fa egyszerűbbnek tűnik.
Háromezer év múlva pedig olyan "tények" lesznek a neten, hogy a XXI. században vasbetonon vagy műanyagokon aludtak. A többi ugyanis elkorhadt, de ez a megmaradt "ágyakon" semmiképpen nem található meg.
De azért majd akkor is lesz néhány higgadt és gondolkodni képes, szorgalmas kutató, aki megfejti, hogyan is tölthettük éjszakáinkat manapság. Ahogy most is akadnak higgadt és alapos kutatók, akik összerakosgatták számtalan ismeretből az ókori egyiptomiak életmódját, szokásait, így azt, min is aludtak akkoriban. Igen, a kő jó alapnak tűnik, amire mindenféle alváshoz szükséges (cserélhető) eszközök, tárgyak pakolhatók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!