Vannak ilyen regények az európai irodalomban?

Figyelt kérdés
Amik arról szólnak, hogy valaki kitűz egy célt amiért mindent megtesz hogy elérjen? Vagy arról, hogy valaki nem köt kompromisszumokat, nem adja föl magát? Jó párat elolvastam, és mind moralizálásról, szerencsétlenségről, beteg emberekről szólt.

2012. ápr. 14. 13:05
 1/6 anonim ***** válasza:

Guy_De_Maupassant_A_Szepfiu

Főszereplője a szerelmes nőkön átgázoló, az érzelmekkel visszaélő, gátlástalan fiatalember.

2012. ápr. 14. 13:32
 2/6 A kérdező kommentje:
Igen, de én pont olyat keresek, ahol nem tüntetik föl negatív színben azt, aki a saját érdekeit követi.
2012. ápr. 14. 14:07
 3/6 anonim ***** válasza:

Talán Munkácsy élete.

Dallos Sándor írta meg az életrajzát.

Ő mindenképpen nagy festő akart lenni és az is lett.

2012. ápr. 14. 14:53
 4/6 anonim ***** válasza:
Jókaitól, Aranyember. Ez jutott eszembe. Ott az író Tímár Mihály pártját fogja.
2012. ápr. 17. 01:53
 5/6 A kérdező kommentje:
Hm, ez nem is jutott eszembe. Való igaz, a pártját fogja (nem is tetszett akkoriban, nem értettem mi lehet pozitív egy ilyen alakban :)) viszont mégiscsak az a vége, hogy megunva a pénzt, feladva az üzletet, elmegy egy (majdnem) lakatlan szigetre...
2012. ápr. 17. 21:34
 6/6 Martina11 válasza:
Harc a szalamandrákkal.
2012. ápr. 23. 16:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!