A HR-es szakma [emberi erőforrások]mennyire számít jólfizetőnek?
"nem tudom, én egy btk szintű dolgot képzelek el"
...vagyis?
A HR-nek köze nincs a bölcsészethez. Masszívan gazdasági terület és aki azért választana HR szakmát, hogy egy bölcsész irányultságú tudással gazdasági szakemberek fizetését kapja, az nagyon el van tévedve. Ahogy én is voltam, amikor HR-re mentem.
A HRnek nincs kimondottan nagy hagyománya Magyarországon, tehát nem kifejezetten alap dolog egy jó HR-es a cégnél. Ahhoz, hogy mégis HR-s légy egy cégnél, piacképes diploma kell, amit a Corvinus Egyetem tud csak megadni. De. A Corvinusos HR képzés a Közgazdaságtudományi karon van az Gazdasági elemző és Alkalmazott Közgazdaságtan szakok mellett, tehát durván reál és gazdasági területen. Tény, hogy a HR a kar "büfészakja", de kemény matek, statisztika és gazdasági infó van.
Amennyiben elvégzed és kapsz állást, nem lesz jólfizető állásod. Átlagkereset. Nem minimálbér, de nem is ha havi 300 ezer +os menedzsmenti vagy pénzügyi fizetés. Amit még tudni kell: ha baj van egy cégnél és le kell építeni, a HR-est küldik el elsőként. Egyelőre nem létfontosságú eleme egy Mo-i vállalatnak a HR és a gazdasági helyzetet elnézve egyhamar nem is lesz.
19/L
úha,akkor ez a szakmát is eltávolítom a listámról:D
én inkább humán beálítottságú vagyok :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!