Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Mit jelent pontosan a hallowee...

Mit jelent pontosan a halloween szó, vagy mit szimbolizál?

Figyelt kérdés
2011. okt. 31. 17:57
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
45%
All Hallow's Day = Minden szentek napja
2011. okt. 31. 18:01
 2/12 anonim ***** válasza:
74%
All Hallow's Eve, Mindenszentek éjszakája. A Mindszenteket megelőző éjjel, amikor a holtak és nyughatatlan lelkek utat találnak az élők világába. A töklámpás azért kell, hogy hazataláljanak, és a beöltözés egyfajta rítus, hogy a rossz szellemeket elűzzék.
2011. okt. 31. 18:34
 3/12 Sikoltó ***** válasza:
7%

a halowin egy kitalált ünnep amit édességárusok találtak ki

mint a valentin nap is egy nem-létező ünnep amit a vidrágárusok eszeltek ki

2011. okt. 31. 19:11
 4/12 anonim ***** válasza:
44%
A halloween eredete a római időkre nyúlik vissza...
2011. okt. 31. 19:18
 5/12 anonim ***** válasza:
86%
Sikoltó, ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna. Második vagyok.
2011. okt. 31. 19:49
 6/12 anonim válasza:
7%

A halloween pogány eredetű ünnep, Amerikában igen népszerű. A Valentin-napot Hallmark találta ki - még a tv-csatorna indítása előtt üdvözlőkártyákat árultak.

Sajnon mind a kettő egyre inkább meghonosodik nálunk is...

2011. nov. 1. 07:58
 7/12 anonim válasza:
100%

Ez volt a jó válasz:

- All Hallow's Eve

Ezek meg butaságok:

- nem egy kitalált ünnep amit édességárusok találtak, de ettől még jó nekik

- nem a római időkre nyúlik vissza, hanem az ős-kelták idejéig, vagy akár még régebbre is

- nem pogány eredetű hanem kereszténység előtti és a kelták által a kereszténységhez igazított, épp úgy mint a karácsonyfa a germánoknál, vagy a húsvét, stb...

- amerikában igen népszerű, mert sok kelta (ír) leszármazott él ott (egyesek szerinta lakosság 30-40%-a)

(A valentin nap sem egy nem-létező ünnep, mert van ám annak is rendes eredete, de ez itt most mindegy.)

Itt egy normális leírás a Halloween-ről:

[link]

Hozzátenném, hogy nem értem miért kell ezzel nekünk is foglalkozni... na jó értem: "JÓ ÜZLET!"

Ez a mai értelme szinte az összes ünnepnek és ha lehet akkor miért ne erőszakolnának ("marketingelnének") be még egyet a többi közé...

2011. nov. 1. 09:06
 8/12 anonim válasza:
100%

Észak-Európai pogány eredetű ünnep (volt)

"Halloween már nem egy beavatási szertartás, hanem hülye buli gyerekeknek és másoknak akiknek fogalma sincs, miről szól ez az ünnep, és miért is kell halottnak öltözniük ezen a napon. Fogalmuk sincs, hogy azért öltöznek szellemnek vagy halottnak, hogy bejuthassanak az Égbe, (és a Pokolba, ami az általánosan elterjedt nézettel szemben egyáltalán nem rossz hely), hogy az őrökkel elhitessék, hogy ők valóban halottak, és bejuthassanak élőként a holtak birodalmába."

2011. nov. 1. 16:00
 9/12 anonim válasza:
100%
de természetesen más európai népcsoportok is ünnepelték, pl kelták (samhain ünnep)
2011. nov. 1. 16:05
 10/12 anonim válasza:
60%

Bocsi az off-ért, de válasz már úgyis érkezett. :)

" Hozzátenném, hogy nem értem miért kell ezzel nekünk is foglalkozni... na jó értem: "JÓ ÜZLET!" "

Nem azért vesszük át, mert üzlet, hanem azért, mert buli! Abból, hogy varrtam magamnak egy boszorkánysapit, és kócos hajjal, cirokseprűvel járkálok az utcán a barátaimmal, senki nem húz hasznot, mi viszont jól érezzük magunkat.

Az, hogy gyújtsunk egy mécsest a temetőben nem igényel egy teljes (általában) hosszúhétvégét, viszont a Halottak napjával ellentétben a Halloween kiváló apropó, hogy a barátok összejöjjenek, és kiszakadjunk egy kicsit a hétköznapok egyhangúságából.

25L

2011. nov. 6. 16:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!