Kárpát-medence vagy uráli őshaza?
"Kérdem mindezt azért, mert a történészeknek van az a része, akik szerint azért sem vagyunk magyarok, mert genetikailag semmi közünk hozzájuk, sokkal inkább van közünk a germánokhoz vagy a szlávokhoz"
Ez megint egy olyan dolog, amit nem lehet általánosítani. Jóska szőke, lehet hogy neki tényleg több köze van a germánokhoz. De a Pisti fekete, akkor most nála is ez a helyzet, csak azért mert ezt mondták? Nem. A városi kevert lakosságra nyilván igaz amit írsz. A vidéki (főleg alföldi) lakosságra viszont még ma is a dél-szibériai turáni típus a jellemző. Embere válogatja. Olyan nincs, hogy egy megállapítás mindenkire igaz volna.
"(pl.én is alsó-szász vagy norvég vagyok egy antropológus szerint). Na ilyenkor mi van?"
Az antropológusod hülyeségeket beszél. A norvég és a szász népek, jobb esetben földrajzi fogalmak, nem pedig rasszok. Rassz pl. a nordikus, vagy a turáni, vagy a dinári, vagy a mediterrán. Ha az antropológusod szerint nordikus vagy, az OK, nade hogy norvég vagy szász, ezt az antropológus nem tudja megmondani, mert ezek nem rasszok. És hogy érted, hogy ilyenkor mi van? Szerinted akkor most nem vagy magyar? Tudod aki ilyen miatt megtagadja a magyarságát (ahová az ősei lehet h pont éhségtől űzve menekültek), na hadd ne nyilatkozzam....Magyarul nőttél fel, magyar kultúrkörben, akkor magyar vagy. Ez ilyen egyszerű.
A válasz megírásának időpontja: ma 14:49
Igazad van, túlzottan belemerültem a hülyeségbe.
"A vidéki (főleg alföldi) lakosságra viszont még ma is a dél-szibériai turáni típus a jellemző."
Pont az Alföldre történt a kunok és jászok egy tömbben történő betelepülése :) Hogy a mostani Kovács József kun vagy honfoglaláskori magyar származék, nincs ember aki megmondja.
(más kérdés, hogy egy 90-es évekbeli embertani felmérés szerint Mo-n a turáni típus a baranyai horvátok között a leggyakoribb, vagyis csak antropológiából én messzemenő következtetéseket nem vonnék le)
Az a természetes állapot, hogy a mindennapi életben egy férfi meglát egy nőt, és fordítva, megtetszenek egymásnak és gyermekük születik. Ha az egyik indián volt, a másik fekete, akkor megszületett a mesztic rassz.
A történelem során a magyar annyi féle néppel került kapcsolatba, hogy ma tiszta "magyar"-t, elméleti antropológiai jegyek alapján elvileg lehet csak egy csoportba szedni. De ebből "kiválogatni" a nagyon hasonló jegyekkel rendelkező, más rasszal történő keveredést nem nagyon lehet.
Ez az oka annak, hogy megszállott emberek egyes tulajdonságok alapján "képesek" különféle eredetmondákat gyártani. Állításaik jó része igaz, hiszen az államhatár szerinti Magyarországon élőkre azok ráhúzhatók. Viszont rögeszmésen törölnek minden olyan tulajdonságot, amely ugyan szintén jelen van e népességnél, de nem illik a képbe.
És ugyanezen ok miatt nagyon nehéz pontos meghatározást adni a származásunk helyére. Mindenesetre éppen nemrégiben mutatták be, hogy egyes Urálon túli népek milyen antropológiai, nyelvi, zenei és szokásbéli hasonlóságot mutatnak a magyaréval. És ha ebben nincs származási elem, akkor meg kellene magyarázni, hogy milyen alapon vette át egyik a másiktól, mondjuk a népzenei hagyományokat, vagy a halászlé elkészítésének módját (utóbbit Európa elég kevés helyén készítik hasonlóan)
Azokkal értek egyet, akik azt mondták, hogy nagyon sok nép (rassz) keveredéséből áll össze a "magyar", amelyben azonban ki lehet mutatni jellemző tulajdonságokat is.
"Az antropológusod hülyeségeket beszél. A norvég és a szász népek, jobb esetben földrajzi fogalmak, nem pedig rasszok. Rassz pl. a nordikus, vagy a turáni, vagy a dinári, vagy a mediterrán. Ha az antropológusod szerint nordikus vagy, az OK, nade hogy norvég vagy szász, ezt az antropológus nem tudja megmondani, mert ezek nem rasszok. És hogy érted, hogy ilyenkor mi van? Szerinted akkor most nem vagy magyar? Tudod aki ilyen miatt megtagadja a magyarságát (ahová az ősei lehet h pont éhségtől űzve menekültek), na hadd ne nyilatkozzam....Magyarul nőttél fel, magyar kultúrkörben, akkor magyar vagy. Ez ilyen egyszerű."
Visszatérve erre, rosszul írtam le a dolgot. A sráctól konkrétan azt kérdeztem, hogy az őseim hol élhettek hajdanán? Kérdezett fura dolgokat, hogy van-e anyajegyem, milyenek, akkor milyen a fogazatom, a csontozatom, mutattam neki fényképet az arcomról, stb.. és erre mondta hogy nagy valószínűséggel alsó-szászok, norvégok, esetleg északi szlávok voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!