Hogy tudnék házilag egy egyszerű szintetizátort létrehozni?

Figyelt kérdés

Itt arra gondolok ,hogy van egy csomó felesleges kis hangszóróm és hogy lehetne bele különböző frekvenciájú hangokat belecsiholni ? Integrált áramkörrel vagy valahogy egyszerűbben is meglehet oldani ,hogy például egy nagyjából 550Mhz-es hangot tudjak létrehozni? Tehát Elem+egérből kiszedett kapcsoló+hangszóró+....... ?

Tudok létrehozni házilag?

2011. aug. 6. 22:57
 1/5 anonim ***** válasza:
Hát ha itt így felteszed a kérdést, akkor nem, egyébként nem tűnik lehetetlennek különböző magasságú sípoló hangokat kicsiholni a hangszóróból. Mellesleg 550 MHz egy kicsit nagyon magas, minthogy 20 kHz fölött nem igazán hallunk.
2011. aug. 6. 23:14
 2/5 anonim ***** válasza:
A szintetizátorok nem csupán hangmagasságot tudnak változtatni. A hangog jellegzetessége a jelalakjukban rejlik. Pont az az érdekességük, hogy képesek igencsak változatos alakú jeleket generálni, amitől aztán olyan a hang mint a zongora, a trombita, fuvola stb. A ferekvencia meg a hang magasságáért felelő. A modern készülékek eltárolt jelalakokkal dolgoznak. Ezek digitalizált hangminták, amit képesek mindenféle módon visszajátszani. Pl visszhangosítani, vagy épp megfordítani, invertálni stb. Nem véletlenül voltak ezek a készülékek a hőskorukban igen bonyolultak, és drágák. Szóval nem akarlak elkeseríteni, de a legegyszerűbb megépítése is túlmutat a képességeiden, főleg hogy 550 MHz "magasságú" hangot emlegetsz...
2011. aug. 7. 09:47
 3/5 A kérdező kommentje:

Üdv!

Bocsi,de félreírtam.

Tegnap meg tegnapelőtt nyelvvizsgáztam és eléggé tököm ki volt már mindennel,de szerencsére (sztem) sikerült. :)

Ha tudnátok segíteni,hogy hol kezdjek el olvasgatni utána nagyon megköszönném ,nekem elegek lennének egyszerű hangok is.

2011. aug. 7. 09:59
 4/5 anonim válasza:

Ilyesmi megfelel (elsőre)?:

A 2. videót nézd, az elsőn még nem sikerült nekik..

[link]

Meg pl. tudsz-e forrasztani? Akarsz-e?

Vagy jó úgy, ahogy a videón látszik?

Értesz-e bármit is elektronikához? Pl. ebből a kapcsolási rajzból értesz-e valamit? (bocs, de ennyiből nem tudom.)

2011. aug. 7. 10:11
 5/5 A kérdező kommentje:

Kisebb áramköröket ellenállásokkal,kapcsolókkal,fogyasztókkal már forrasztgattam. :)

Majd megkérem apumat ,hogy segítsen be nekem majd egy picit a megépítésében.

Köszi a segítőkészségedet!

2011. aug. 7. 10:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!