Baj ha érdekelnek olyan kérdések, mint a "mi történne, mi lenne" ha?

Figyelt kérdés

Olyan kérdések is érdekelnek, amik nem biztos, hogy le vannak írva egy fizika könyvbe, vagy tudományos könyvbe. És se kérdés, se válasz nincs rá.

Sokszor kérdeztem egy témával foglalkozó embert, aki jártas a témában, hogy "arra nem gondoltak, hogy...

Mi lenne ha így-úgí lenne? Mi történne akkor..."

Szóval ilyen fizikai képtelenségek, amik még sosem történtek meg, és nem valószínű, hogy megfognak, akkor mi történne, meg hasonlók.

És sokan azt m,ondják, felejtsem, már el ezeket az értelmetlen buta kérdéseket, mert ilyen SOHA nem fog megtörténni, akkor miért foglalkozok velük,

Baj, ha olyan kérdések eszembe jutnak, foglalkoztatnak, amik ellent mondanának a fizikának, kémiának, vagy ilyesmi?

2011. aug. 3. 15:00
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

A legtöbb elmebeteg és a legtöbb zseni is ugyanígy kezdi. :)

Amúgy, nem nem hiszem, hogy gond lenne, addig amíg nem válik rögeszméddé valami elmebeteg hülyeség. A miérteken gondolkodás még viszonylag kevés embernek ártott.

Világéletemben szerettem hülyeségeket kérdezni és manapság is elgondokozom lehetetlenségeken, aztán mégis viszonylag normális felnőtt lett belőlem, ráadásul reál szakmával. :)

2011. aug. 3. 15:08
 2/12 dellfil ***** válasza:
100%

Nem baj. Sőt... :) De azért szinte biztos vagyok, hogy nem tudsz olyat kérdezni, amely dologra ne volna ilyen, olyan jó válasz. Persze, ha jó a kérdés. Ha a kérdésed rossz... azaz olyan előfeltevéseket tartalmaz, amelyek nem állják meg a helyüket, vagy eleve önellentmondást tartalmaznak, akkor nincs "jó" válasz. Ezeket a "kérdéseket" át kell fogalmazni, át kell értelmezni.

dellfil

2011. aug. 3. 16:17
 3/12 anonim ***** válasza:
Nekem személy szerint nembaj....
2011. aug. 3. 17:19
 4/12 anonim ***** válasza:

A "Mi lenne, ha..." egy alternatíva. Hányszor is mondott már csődöt egy tudományos elmélet csak azért, mert egy vállalkozó lelkű ember kutatott tovább és rátalált egy újabb és jó/jobb megoldásra? Ez sose legyen hátrány, de azért vannak bizonyos fizikai törvények, amelyek átlépésére az esély nagyon minimális, de a tudomány képes lehet bármire.

Én ugyanígy vagyok ezzel, csak alternatív történelmi teóriákat gyártok (ami nagy nagy baromság - azért tegyük hozzá), mert annál érdekesebb a világ.

2011. aug. 5. 11:39
 5/12 anonim válasza:

nagyon gáz, szerintem nem is kéne senkinek sem elmondanod. Tiszta ciki.

:"D most komolyan kérdezed? KOMOLYAN?

2011. aug. 16. 00:26
 6/12 anonim ***** válasza:

Ha már a fizikai képtelenségeknél tartunk.

Épp tegnap olvastam egy érdekes cikksorozatot tele "fizikai képtelenségekkel". Ezekről van szó:

[link]

[link]

[link]

2011. aug. 23. 16:02
 7/12 anonim ***** válasza:
egyáltalán nembaj szerintem :D engem is foglalkoztatnak ezek a kérdések,és unalmamban le is foglalnak :D
2011. aug. 23. 23:41
 8/12 anonim ***** válasza:
Ha aztán nem kezdesz el ökörségeket beszélni, mint Egely, akkor nem baj.
2011. aug. 24. 17:45
 9/12 anonim ***** válasza:

Konkrét kérdést is tudnál mondani?

Mert ha örökmozgóra gondolsz: az képtelenség.

A többiről talán érdemes beszélni.

2011. aug. 24. 23:21
 10/12 A kérdező kommentje:

Hát ilyen hülyeségek.

Mi lenne ha megszűnne a tűz, mi lenne, ha megszűnne a napfény, mi lenne, ha megszűnne a gravitációó, mi lenne ha megszűnne a nappal, és csak éjszaka lenne, csak hold világosság...

És ezeket gondolja mindenki rajtam kívűl egy nagy baromságnak.

2011. aug. 25. 10:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!