Kapok e adóvisszatérítést?
Figyelt kérdés
Nyáron két hónapot dolgozok hivatalosan , kb 300ezer bruttó fizetésre számítok, jár e nekem adó visszatérítés?Utána főiskolára megyek. Ha jár, akkor mennyi?Nem feltétlenül pontos összeg kell, hanem mégis mire számítsak kb?2011. júl. 28. 22:01
1/2 anonim válasza:
Majd 2012-ben megmondja a könyvelő, aki csinálja az adóbevallásodat. Egyébként ahhoz kell valami, amiből vissza tudod igényelni, pl tandíj, de ebben nem vagyok biztos, csak én is abból igényelem vissza. De a könyvelő a titkok tudója. :)
2/2 anonim válasza:
Adóvisszatérítés akkor jár neked, ha többet vontak le, mint amennyit kellett volna. Ez ennyire egyszerű.
Ez persze munkáltatófüggő, hiszen ha eleve tudják hogy két hónapot dolgozol, valószínűleg úgy is kalkulálják a levonásaidat. Általában olyankor van visszatérítés, amikor a dolgozó valamilyen okból kevesebbet dolgozott az időszakban, mint amire eleve számítottak (pl. szeptemberben baleset éri, és az évben már nem dolgozik, akkor ugye az adót úgy vonták, mintha 12 hónapot dolgozna, holott a balesete miatt csak 9 hónapot dolgozott.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!