Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Winettou létező személy volt?

Winettou létező személy volt?

Figyelt kérdés
2011. júl. 16. 11:45
 1/7 anonim ***** válasza:
55%
Nem
2011. júl. 16. 11:47
 2/7 anonim válasza:
55%
nem
2011. júl. 16. 12:22
 3/7 anonim ***** válasza:
21%

Ja!

Lakatos Winettou, - Nap utcai lakos...

2011. júl. 16. 12:27
 4/7 anonim ***** válasza:
89%

Nem tudható, hogy létező személy adott-e "ihletet" az írónak.

Abban az értelemben, mint hogy az "apacs törzsfőnök fia", így gondolom (valaki) létezett, de alighanem a név, és a történet is kitalált.

De mit keres ez a kérdés a politikai rovatban? Winettou nem befolyásolta a történelmet... :)

2011. júl. 16. 13:18
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Karl May szinte semmit nem tudod a vadnyugatról, annyira fiktív volt az egész amit írt, hogy a új világban még vicc könyvként sem tudnák eladni.

Amúgy Hitler kedvenc szerzője volt. ;)

ui: Winnetou is ő találta ki. És azon is komolyan vitatkoznak tényleg járt-e 1908-ban az USA-ban, vagy ezt is csak kitálalta hogy eladhassa a könyveit mint szemtanú.

2011. júl. 17. 02:39
 6/7 ava87 válasza:
100%
Én is úgy tudom, hogy az egész kitaláció, valóságalapja semmi, sőt, azt is hallottam, hogy marha nagy tévedések is vannak a könyvben. Ettől függetlenül szerintem nagyon szórakoztató, én gyerekkoromban odáig voltam ezért a regényért :)
2011. júl. 17. 11:59
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Csak marha nagy tévedések. Annyi a lényeg, tudd fikció!

Karl May találta ki az "Örök vadászmezőket" is, ami azért vicces mert az indiánok bármely élőlény elpusztítása után megbocsátásért imádkoznak. Nem hogy öröké tartó vadászatra mennének a túlvilágra. (és az az érdekes hogy ez egy a összes indiánra jellemző kevés közös tulajdonság/vonás/személet közt)

2011. júl. 17. 12:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!