Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Valaki, aki ért ehhez, el...

Valaki, aki ért ehhez, el tudná magyarázni, hogy mi ez a vármegyerendszer-terv, mi a célja, miben más és miért jó nekünk?

Figyelt kérdés

Én nem értem, hogy ez mi. Nekem, ha a "vármegye" szót meghallom, a Mátyás korabeli Magyar Királyság jut róla eszembe az akkor várakkal, meg a 18. századi Magyarország az akkori közigazgatási rendszerrel. Mi ez a törvénytervezet egyáltalán? Megváltoztatják a megyék kiterjedését? Semmit nem értek.

Egyetlen nagy kérésem lenne: ne politizáljunk. Semmi szükség rá, nem is célja a kérdésemnek. A véleményetek erről a dologról az érdekel, de kérek mindenkit, hogy ne írjon párt- és személyneveket, szeretném, ha csak magáról erről a tervezetről beszélnénk.

2011. márc. 20. 10:29
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

"Nekem, ha a "vármegye" szót meghallom, a Mátyás korabeli Magyar Királyság jut róla eszembe"

1949-ig vármegyéknek hívták a megyéket. Mondjuk fölösleges ezen a szótagon lovagolni, kivéve persze, ha nem az a célod, hogy indíts egy "a fidesz visszaállítja a középkort" típusú meddő vitát.

"Mi ez a törvénytervezet egyáltalán? Megváltoztatják a megyék kiterjedését?"

Nem, de pl. újra bevezetik a járásokat. A legtöbb közigazgatási funkció járási szintre kerül, gondolom. Ezzel az önkormányzatok funkciói csökkennek. Ezzel megtakarításokat lehet elérni, mármint ha jól csinálják.

2011. márc. 24. 03:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!