Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Melyik bennszülött törzseknél...

Melyik bennszülött törzseknél nincs agresszió?

Figyelt kérdés
Valahol hallottam, hogy az agresszív viselkedési mintázatok, ha nem kapnak megerősítést 4 éves korig, egyszerűen nem alakulnak ki. Példaképpen hoztak néhány bennszülött törzset, akik olyan szigeteken élnek, ahol a táplálék bősége miatt egyszerűen nem szorulnak rá agresszív viselkedésmintázatok kialakítására - és valóban, nem is tudják, mi az az agresszió. Nem tudja valaki, melyik törzsről van szó? Vagy az egész sztori badarság?
2011. febr. 13. 19:02
 1/5 anonim ***** válasza:
Azt nem tudom, hogy az általad leírtak melyik törzsre vonatkoznak, de a kolumbiai Nukak-Maku törzs mentes az agressziótól. (cca 200 főből áll manapság) Békés, kedves, gyermekszerető emberek. Családok alkotta 10-35 fős csoportokban vándorolnak a dzsungelben, kölcsönösen tisztelik egymást, gyermekeiket a dzsungel ismeretére és szeretetére nevelik. A csoportok megosztják egymás között az élelmet, az eszközöket, a fegyvereket, hangszereket és a terményeket.
2011. febr. 13. 19:20
 2/5 anonim ***** válasza:
ez biztos remek lehet. sajnos itt 3 ember sem fér el egymás mellett agresszió nélkül.
2011. febr. 13. 19:24
 3/5 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy a Busmanok között sincs erőszak.
2011. febr. 13. 19:49
 4/5 anonim ***** válasza:
Igaz,Busmanok.
2011. febr. 13. 20:31
 5/5 anonim ***** válasza:

Afrika egyes nagyon elszeparált részén vannak békés törzsek, de sajnos nagy már ott is a keveredés és a beolvadás a "modern" társadalomba.

Van egy ilyen könyv, hogy afrikai törzsek élete az talán megemlít párat.

2011. febr. 14. 00:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!