Megkell hnapra tanulnom egy verset. Valaki segítség? , hogy hogy lehetne gyorsan? HELP
Leülsz és megtanulod. Gyors módszer csak akkor van, ha tudsz gyorsan verset tanulni. Én tudom magamról, hogy sose ment, ezért vettem elő idejében a tanulnivalómat.
Olvasd sokat, mondogasd, ismételd. Egészen lefekvésig. Aztán reggel még tanuld hozzá, amit tudsz.
Melyik vers az?
Youtube-on keress rá, hátha fent van egy színész elmondásában... Azt hallgatva jobban ragad az emberre!
A mi módszerünk:
elmondod az első sort
elmondod az első sort, és a másodikat
elmondod az első sort, a másodikat, és a harmadikat
elmondod az első, a második a harmadik és a negyedik sor.
Ha nagyon sok versszakból áll a vers, akkor egy üres papírlapra kis ábrákat rajzolok sorban, ami az adott versszakra a legjellemzőbb. Lesz így 8-10 kis ábrám egymás után, és elég csak ránézni a rajzra, és már tudom is, hogy melyik versszak jön.
Énekeld el, költs hozzá dallamot, (egyet máig tudok, amit így tanultam), vagy mutogasd el, de ehhez két ember kell, az egyik mutogatja másiknak mit kell mondania, így tanítottam tesómnak a verseket.
(bár úgy látom, már későn írok, de próbáld ki ezeket, nálunk beváltak)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!