Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Milyen lenne a mai világunk,...

Milyen lenne a mai világunk, ha nem terjedtek volna el a monoteista vallások?

Figyelt kérdés
2010. dec. 24. 08:36
 1/9 anonim ***** válasza:
33%

Valószinűleg mindenképpen elterjedtek volna, ugyanis az emberiség lusta :)

Egy istent imádni jóóval egyszerűbb, kevesebbet kell imádkozni, nem kell válogatni, kihez imádkozol, falunként bőven elég egy templom :)

Igazából az egyistenhit valahol út az ateizmus felé :)

2010. dec. 24. 08:50
 2/9 anonim ***** válasza:
72%

én olyat hallottam, hogy a tudomány csaknem ezer évvel lenne fejlettebb, mint most.

az lényegtelen, hogy monoteizmus, a lényeg, hogy vallás.

2010. dec. 24. 10:01
 3/9 anonim ***** válasza:

Ilyenről kár is beszélni, mivel megtörtént...lehet ha nem történt volna meg, akkor a tudomány tényleg nagyon előrehaladott lenne most, de végül is miben lenne előre haladott? Hol tart most? Mi az amit nem tudunk, de szükséges az életben maradáshoz, mi az amit eddig nem tudtunk, de szükséges az élethez?

ui.: tényleg kár is spekulálni ezen, mert mind a monoteista vallások elterjedése, mind a tudomány kötelező effektus, ami a mi fejlődésünket szolgálja. :)

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. dec. 24. 10:30
 4/9 A kérdező kommentje:

Ha szerinted ilyenről kár beszélni, akkor ne válaszolj! (Pedig amúgy szeretem a válaszaidat)

Ez amolyan mi lett volna ha kérdés.

2010. dec. 24. 12:21
 5/9 anonim ***** válasza:

LastOne.Left

Nem gondolom, hogy az életbenmaradás a cél egy intelligens faj számára... ELhiszem, hogy egy medúza vagy csótány csak élni akar, az emberiség azért ennél egy hangyányit összetettebb.

Azt, hogy hol tartanánk csak elképzelni lehet, ez mindenkinek a fantáziájára van bízva. Az biztos, hogy a keresztény vallás sok tekintetben hátráltatta mind a tudomány fejlődését (gondoljunk csak az ismert a föld kering a nap körül témára), mind a társadalmi fejlődést (oktatás, feudális rendszer fenntartása, stb).

Én tippre azt mondanám, hogyha a keresztény vallás nem alakul ki ÉS nem lép a helyébe semmi, illetve ugyan ez megtörténik a mohamedánoknál is akkor most kb. ott tartanánk, ahol 2200 körül fogunk.

2010. dec. 24. 15:02
 6/9 anonim ***** válasza:

kedves Kérdező.

Leírtam én is a véleményemet, hogy bármi lehetséges lett volna, ha a monoteista vallások nem nyernek teret, az én vélemény tehát végül is bármi. Csupán azért szóltam, hogy nem érdemes erről beszélni, mert kialakulhat egy olyan vita, aminek az egyik felén 15:02 es véleményei vannak, miszerint a vallások blokkoltak a fejlődésben, a másikon pedig az, hogy a vallásokra szükség volt és van is. Erre írtam, hogy szerintem mindkettőre szükség van, s próbáltam megelőzni egy ilyen jellegű vitát. :)

Ezért elnézést kérek, ha esetleg valakit rosszul érintett az, hogy egyenrangúnak tartom mindkét dolog jelenlétét per pillanat.

15:02.

"Azt, hogy hol tartanánk csak elképzelni lehet, ez mindenkinek a fantáziájára van bízva."

Ebben egyetértek.

S azt hozzáfűzném, hogy ami megtörtént az úgymond szükségszerűen következett be, így a fejlődésünket szolgálja. :)

üdv és boldog karácsonyt mindenkinek

25/F

LastOne.Left

2010. dec. 24. 15:56
 7/9 anonim ***** válasza:

Hello. :)

Tegnap gondolkodtam még estefele, és eszembe jutott nekem is egy ötlet, bár ezzel is csak előző szavaimat támasztom alá, hogy a mindkettő megismerése szükséges. leírom, mert így érzem korrektnek. :)

szóval ha nem terjedtek volna el nemhogy a monoteista vallások, hanem úgy általában egyik sem, és a tudomány mondjuk 3-4 vagy akár több száz évvel ezelőtt, esetleg ezer évekkel ezelőtt színre lépett volna, mondhatni az elejétől fogva csak a tudomány tevékenykedne, akkor szerintem most lenne az egész bolygón monoteizmus, és a tudomány jóvoltából(szerintem amúgy lassan itt leszünk), mert lehet nem is ítélnék el egy mindent felölelő tudatot, ami az anyagot irányítja, mivel nem lennének elterjesztve az állítólagos Istenről különböző fajtájú téves megvilágítások. Szóval lehet megspóroltunk volna pár száz évet...bár...no nem részletezem, mert kisregény lesz belőle. :) :P

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. dec. 25. 09:43
 8/9 anonim ***** válasza:
Szerintem meg éppen ezer évet vesztettünk volna a politeista vallásokkal a tudomány terén. Hiszen, ha több isten van, akkor nincs egységes világrend, amit érdemes lenne kutatni.
2010. dec. 25. 20:20
 9/9 anonim válasza:
Ellenkező véleményen vagyok, éppen a kereszténység vetette vissza az ókori tudományok és a művészetek további fejlődését legalább ezer évig...
2011. jan. 15. 10:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!