Ez tehetség? (többi lent-)

Figyelt kérdés
12 évesen mostanáig elég sok szép verset írtam de most már 13 éves fejjel inkább a verseket "rep" nek használom.Van belőle kb.30-40 vers amiről szólnak változó.13 évesen verset írni tehetség?mert elég jók a szavak, a rímek. Szüleim ámúldoztak az egészen,no meg persze a az oszt.társak. (ez örökölt tehetség?)
2010. dec. 18. 14:11
 1/10 Silber ***** válasza:
100%
Nem, ez szimpla kreativítás. Viszont ha "sok szép verset" írsz, akkor illene a helyesírást is elsajátítani mellé... Nem egy híres író/költő volt, akik tehetsége már jóval előbb kibontakozott. Egy magyartanárnak megmutathatnád mind a műveidet, mind a helyesírásod. Ő szakmaibb.
2010. dec. 18. 14:15
 2/10 A kérdező kommentje:
5.oszt. óta 4-5 ös helyesírás:) magyartanár-nak meg lehetelen ilyet mutatni, ő nem ilyen típus egyszer mutattam neki össze-vissza kiabál :( nem lehet kérni a kritikáját.
2010. dec. 18. 14:20
 3/10 Silber ***** válasza:
69%

A jegy nem mérvadó.

"5. [szóköz] oszt[ály]. óta 4-[es][szóköz]5[kötőjel]ös helyesírás[om][szóköz]:)[pont] [A ][Nagy M]agyartanár[nincs kötőjel]nak [meg helyett pedig] lehetelen ilyet mutatni[pont] [Nagy Ő] nem ilyen típus[pont] [Nagy E]gyszer mutattam neki[vessző][hol van az alany? Segítség: {vers}] össze-vissza kiabál[t, múlt idő jele][pont] :( [Nagy N]em lehet kérni a kritikáját. [<== Értelmetlen mondatfelépítés. Talán "Kritikája használhatatlan, vagy nem megfelelő."].

Gondolom több magyartanár is van az iskolában, esetleg őket is felkereshetnéd.

2010. dec. 18. 14:27
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha jó verset írsz, azt egy magyartanár képes értékelni. Különben az, hogy verset írsz ennyi idősen, nem feltétlen tehetség. Ahhoz az is kell, hogy jó legyen.

Esetleg írj ide párat, hadd olvassuk el :)

2010. dec. 18. 15:37
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg fogékony vagy a költészet iránt, viszont 13 évesen én is írtam olyan verseket amiket most legszívesebben kidobnék az ablakon. Ha egyszer kiadásra szánod, várj vele amíg kiforr a stílusod. Nem egy költő baltázta el úgy a dolgot, hogy ifjúkori verseit kiadatta, persze a kritikusok azonnal csontig rágták, és kijelentették hogy ez kultúrszemét, utána hiába írt nagyon jó verseket nem futhatott be.
2010. dec. 19. 11:37
 6/10 A kérdező kommentje:

itt van egy : mi a szeretetről szól:

Te vagy nekem minden

Szívemben egy isten

Élő angyal előttem

Minden mit eddig hittem.

Szívem ne keresd máshol

Nézz körbe akárhol

Szívem nálad van már rég

Lelkem tüze egyre jobban ég.

Te érted ég szívem

Csak érted élek azt hiszem

Ember tud szép nevet adni

Mert téged úgy hívnak: Fanni

Fontos vagy nekem

Ezt úgy hívják szerelem?

Mire jó a szerelem

Ezt meg kell még értenem.

2010. dec. 19. 20:33
 7/10 anonim válasza:
50%
Nem rossz, de az utlosó előtti versszak mind szótagszámban, mind rímekben sántít.
2010. dec. 21. 14:45
 8/10 anonim válasza:

Hűűűűűűűűűűűha, te aztán tényleg nagy tehetség vagy.

Köbö minden 12-13 éves kislány ilyeneket ír.

Csak a te szókincsed egy kicsit tágabb, ennyi.

Azért ne pisild össze magad a versed gyönyörétől.

2010. dec. 29. 16:38
 9/10 anonim ***** válasza:
Igen, ez így elég gyenge, de minden költő így kezdte. Minnél több verset írjál/olvassál és pár év alatt sokat javulhatsz.
2010. dec. 29. 19:08
 10/10 AnonymusAnonymus válasza:

Szerintem 13 éves korhoz képest gyenge... Én 2 verset írtam eddig (az egyiket angolul), mindkettő olyan 7-8 versszak körül van. Szóismétlés nem nagyon található benne, a tiedben viszont az első, a második és a harmadik versszakban is előkerült a szívem(ben) szó...

Az én fejemben többször is elkezdődik megfogalmazódni egy vers, de sokszor nem bontakozódik ki. Nekem már ovis korom óta nagyobb a szókincsem, mint másoknak, azért, mert sokat olvasok. Szerintem tedd ezt, DE! Ne szerelmes regényeket olvass! Inkább vicceseket, esetleg krimisebb jellegűeket, olyanokat is lehet, amik diákok életéről szólnak. Azzal sokat gazdagodhat a szókincsed.

Ez volt a szigorú "zsűrizés". Ha könnyen venném, akkor csak annyit mondanék: Egész jó...

De szerintem negatív véleményből tudsz okulni, ellentétben a pozitívakból. :)

13/L

2011. jan. 12. 16:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!