Elmondom nekem mi jut eszembe.
A természet csodálatos harmonikus világa és az ember által kreált mesterséges világ.
A természetes világ tele van értékekkel, ha a természetet tiszteltjük kellő részben átlátjuk a rendszerét akkor boldogságban élhetünk. Sokkal részletesebb ez a világ és az ember itt a kis dolgoknak jobban örül, hiszen itt azok is csodálatosak. Pl : elrugaszkodik a virág szirmaitól egy lepke. Az emberek kellő mértékben csiszolják -fejlesztik a belsejüket és a külsejüket. Törekednek a harmóniára.
Szemben a más mesterséges világgal. Ott ezek az értékek elvesznek. Görnyedt önmagukat nem szerető rosszkedvű, helytelen úton járó emberek jutnak eszembe, akik ellentétesen cselekednek mint amit a másik részről írtam le.
Hogy a természet és az mesterséges világot említsem, a nyakszirt lebenyen bal oldalt nekem füst jutott eszembe míg másik oldalt annak a múltja, hogy mivé tették egy részét az emberek.
Van 2 híd, a két "világ" között tehát van kapcsolat. Egy átjáró. Mindenki maga dönti el melyik utat választja. Illetve, ott hagyja e az utat.
Van egy ember aki nem a hídon megy át. Lehet ő már nem tud váltani ? Túl késő ?
Hogy az emberek nem tudnak "csak" örülni a természet csodáinak, hanem mindent meg akarnak érteni, magyarázni.
Természetesen nem képesek tökéletesen felfogni, ezért a magyarázat csak elnagyolt, leegyszerűsített képe a valóságnak. Ennek ellenére mindenképpen rá akarják erőltetni.
Emellett alapvetően kategorizálják a jelenségeket - még azokat is amelyek ilyen módon nem kategorizálhatók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!