Mi az az osztrák paradoxon? (Vagy Ausztria-paradoxon (? ) )
Egy német nyelvű videónak volt a címe a Youtube-on, hogy Das österreichises Paradoxon. De a videó lényegében csak az osztrák történelmet dolgozta fel. Bár nem tudok túl jól németül, úgyhogy lehet, hogy valami elkerülte a figyelmemet.
Viszont, ettől függetlenül, egy fogalom nem csak adott szövegkörnyezetben értelmezhető.
"Viszont, ettől függetlenül, egy fogalom nem csak adott szövegkörnyezetben értelmezhető."
Ha az egy létező fogalom. Jelen esetben valószínűleg a filmből magából derül ki, hogy mit ért ez alatt a szerző.
"Viszont, ettől függetlenül, egy fogalom nem csak adott szövegkörnyezetben értelmezhető."
Ez nagyon helyzetfüggő. Ha én valahol használom a "hihetetlen szerelő" kifejezést, akkor mit tud vele kezdeni az, aki nem ismeri magát a történetet? Ha ez önmagában egy létező fogalom volna, mint egy szuperhős, aki nem életeket ment, hanem csöpögő vizcsapokat javít, akkor még oké. De az csak a szövegem ismerete alapján derülhet ki világosan, hogy én arra gondolok, aki részegen érkezett, a vízvezeték helyett a fűtőcsöveken kezdett el dolgozni, és még neki állt feljebb, hogy nem hagyjuk békén.
Ez kitalált példa, de lényeg, hogy mégiscsak fontos a szövegkörnyezet.
Jól van, na!
Azt hittem, hogy ez egy létező történelmi kifejezés.
De ha nem, akkor bocsánat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!