Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Mi az az osztrák paradoxon?...

Mi az az osztrák paradoxon? (Vagy Ausztria-paradoxon (? ) )

Figyelt kérdés
2010. nov. 24. 21:13
 1/7 anonim ***** válasza:
77%
Szövegkörnyezet?
2010. nov. 24. 21:27
 2/7 A kérdező kommentje:

Egy német nyelvű videónak volt a címe a Youtube-on, hogy Das österreichises Paradoxon. De a videó lényegében csak az osztrák történelmet dolgozta fel. Bár nem tudok túl jól németül, úgyhogy lehet, hogy valami elkerülte a figyelmemet.

Viszont, ettől függetlenül, egy fogalom nem csak adott szövegkörnyezetben értelmezhető.

2010. nov. 24. 21:32
 3/7 anonim ***** válasza:
83%
lehet, hogy nincs ilyen fogalom, csak szimplán ezt a címet adták a videónak.
2010. nov. 25. 00:38
 4/7 anonim ***** válasza:
79%

"Viszont, ettől függetlenül, egy fogalom nem csak adott szövegkörnyezetben értelmezhető."

Ha az egy létező fogalom. Jelen esetben valószínűleg a filmből magából derül ki, hogy mit ért ez alatt a szerző.

2010. nov. 25. 02:37
 5/7 anonim ***** válasza:

"Viszont, ettől függetlenül, egy fogalom nem csak adott szövegkörnyezetben értelmezhető."

Ez nagyon helyzetfüggő. Ha én valahol használom a "hihetetlen szerelő" kifejezést, akkor mit tud vele kezdeni az, aki nem ismeri magát a történetet? Ha ez önmagában egy létező fogalom volna, mint egy szuperhős, aki nem életeket ment, hanem csöpögő vizcsapokat javít, akkor még oké. De az csak a szövegem ismerete alapján derülhet ki világosan, hogy én arra gondolok, aki részegen érkezett, a vízvezeték helyett a fűtőcsöveken kezdett el dolgozni, és még neki állt feljebb, hogy nem hagyjuk békén.

Ez kitalált példa, de lényeg, hogy mégiscsak fontos a szövegkörnyezet.

2010. nov. 25. 13:56
 6/7 A kérdező kommentje:

Jól van, na!

Azt hittem, hogy ez egy létező történelmi kifejezés.

De ha nem, akkor bocsánat.

2010. nov. 25. 18:00
 7/7 anonim ***** válasza:
Bár nem hallottam még erről, de ami valószínű (ha létezik ilyen), az az, hogy vmilyen történelmi eseményre, vagy az ország nevére utal. Az Österreich/Austria keleti országot, birodalmat jelent. Ausztriából nézve nem lehetünk egy keleti országban. vagy...... .....szóval valami ilyesmi.
2010. dec. 4. 00:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!