Amikor az 1848-as emigráns katonák, pl. Bem József, Törökországban felvették az iszlám vallást, az ezzel járó műtétet is vállalták?
A kérdező megmarkolta a történelmi jelentőségű lényeget.
🤦♀️
Nem tudom, de az iszlám vallás felvételének nem feltétele a körülmetélés. Elterjedt szokás, de nem kötelező.
Az iszlám felvétele egyszerű kinyilatkoztatással történik, a beavatási szertartáson ugyanazt a szöveget mondják el, amit később minden imánál. Magyarul: Tanúsítom, hogy nincs más isten Allahon kívül, és tanúsítom, hogy Mohamed Isten küldötte.
Az Oszmán és a Habsburg birodalom között kiadatási szerződés volt érvényben, azzal a kitétellel, hogy az iszlám hívőket nem kötelesek kiadni a törökök.
Az osztrákok kiadási kérelme után döntött úgy Bem, és mintegy 200 szabadságharcos, hogy felveszik az iszlám vallást és belépnek a török hadseregbe.
Kossuth nem vette fel az iszlámot, mégsem adták ki a törökök, később ő elhagyta a birodalmat, de Bemnek motivációja volt a maradásra
Bem lengyel volt, hazája osztrák, és orosz megszállás alatt.
Életének jelentős része azzal telt, hogy felkelésekhez, forradalmakhoz csatlakozott, ahol katonaként az osztrákok, vagy oroszok ellen harcolhatott, harcokat szervezhetett.
Abban reménykedett, hogy a török-orosz háborúk elősegítheti Lengyelország függetlenné válását, de az akkori helyzetben a törököket támogató Brit birodalomnak nem volt érdeke a háború, a későbbieket pedig Bem nem élte meg, 1850-ben meghalt
Én úgy tudom az iszlám kifejezetten tiltja férfiak számára a körülmetélést. Sőt bizonyos váltzatai még a tetoválást sem engedélyezik.
Sunyi módon a női nemiszerv csonkításnak szemet hunynak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!