Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » A magyarokat azért utálták...

A magyarokat azért utálták nyugaton a franciák, britek stb mert egységes ősi magyar nemzet és nem mesterségesen összetákolt valami kis nemzetekből mint amilyen a francia, brit, német stb?

Figyelt kérdés
És ezért irigységből akarták szétszabdalni 1918-ban? És mert morálisan mindig is felettük álltunk a sok ármánykodó rabszolgatartónak?
dec. 11. 14:24
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
87%

Király! És több ezer év alatt mit se változott?😅

dec. 11. 15:49
 12/33 A kérdező kommentje:
Miért van itt ennyi merjünk kicsik lenni kovácslaci klón?
dec. 11. 16:13
 13/33 anonim ***** válasza:
94%
Technikailag az Osztrák-Magyar Monarchiát robbantották szét, ami pontosan egy kis nemzetekből összetákolt valami volt.
dec. 11. 16:19
 14/33 A kérdező kommentje:

14

A monarchia része volt a történelmi Magyaroszág is ezt tudod nem? Amely felosztás ezt nem vette figyelembe.

dec. 11. 16:35
 15/33 anonim ***** válasza:
89%
Az a történelmi Magyarország utoljára 1526-ban létezett. Utána mindig más birodalmak része volt. A lakossága pedig gyakorlatilag mindig is igen vegyes volt.
dec. 11. 16:40
 16/33 A kérdező kommentje:

16

Te osztrák vagy vagy pedig mi a frász?

dec. 11. 16:48
 17/33 anonim ***** válasza:
87%
Miért kéne osztráknak lenni a magyar történelem ismeretéhez?
dec. 11. 16:54
 18/33 anonim ***** válasza:
83%

Nem vagyok osztrák, szintén szeretek tárgyilagos maradni. Ha francia lennék, ha osztrák, ha eszkimó, ha magyar, ezek az objektív, bizonyított történelmi tények.

Utána persze lehet arról vitatkozni, hogy ezek ismeretében igazságos döntés volt-e. De ezek mellett nem szabad elsiklani.

dec. 11. 16:55
 19/33 sadam87 ***** válasza:
73%

Nem gondoltam volna, hogy bármiben egyet fogok érteni a kérdezővel, de ezt én is elég erős túlzásnak gondolom. Tény, hogy 1526 után nem volt teljesen független az ország, de ez elég messze áll attól, hogy ne létezett volna. A Habsburgok általában formálisan is elismerték a Magyar Királyság létezését (kivétel talán csak a Bach-korszak, esetleg II. József uralkodása), és voltak saját intézményei (pl. rendi országgyűlés), törvényei is. Az, hogy nem volt önálló, rendben van, de az, hogy nem létezett, nem igaz.

dec. 11. 16:59
 20/33 A kérdező kommentje:

20

Románokon, szlovákokon kivül ilyesmit nem is nagyon hallottam, hogy 1526-ban megszűnt Magyarország léteznj.

dec. 11. 17:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!