Bulcsando kérdése:
Minden lázadást le lehet verni ?
Figyelt kérdés
Mert én azt tapasztalom hogy bármit mondok nevelő apámnak mindig megtalálja hogy hogyan tudjon elnyomni de ha ez így van akkor nem is értem hogy a történelem során hogy voltak sikeres lázadások? Mert ha olyan kedvembe vagyok nem hallja meg ha meg fáradt vagyok sérülékeny akkor meg megsért. Olyan érzés kicsit mint ha sikeres lázadás az egy engedmény lenne a felső réteg részéről.Hogy belátják hogy tényleg változtatni kell különben össze omlik a rendszer.dec. 7. 22:18
1/5 A kérdező kommentje:
Vagy talán azért veri le mindenki a lázadásaimat mert senkinek nincs igazából szűksége rám és így tök mindegy nekik. Nem veszélyeztetik evvel a saját jólétüket mert nem belőlem élnek.
dec. 7. 22:50
2/5 anonim válasza:
A sikeres lázadás lehetséges, és sok példa is van rá a történelemben. A sikeres lázadás egyik alapfeltétele az, hogy a lázadó szép csendben kellő mennyiségű erőforrást (szociális, anyagi, katonai, stb.) halmoz fel ahhoz, hogy azt sikerrel végrehajtsa.
Semmilyen hatalmi elnyomás nem képezhet stabil rendszert. A túlzott elnyomás az elnyomott megsemmisüléséhez, a kevésbé alapos kontroll pedig lázadáshoz vezet. Hosszú távon a dinamikus egyensúly tartása sem működhet, mert ahhoz a való élet szituációi túl összetettek.
3/5 anonim válasza:
A sikeres lázadások jellemzően úgy néztek ki, hogy a lázadók megfelelő erővel halomra kaszabolták az addigi uralkodókat. Szép szóval kérésre nem nagyon szokták átadni a hatalmat :)
4/5 Phoney válasza:
Az a baj, hogy egy teljesen személyes lelki problémát próbálsz grandiózus, történelmi párhuzamokkal elfilozofálni. Ezért is állsz értetlenül a probléma előtt, mert ennek a kétféle lázadásnak a gyakorlatban nem sok köze van egymáshoz. (Hacsak nem azt tervezed, hogy egy-két alapos veréssel jól a helyére teszed a nevelőapádat, mert akkor végül is lesz párhuzam...)
5/5 MDaniel98 válasza:
Amennyiben a karhatalom mögött elég erő és társadalmi támogatottság van, akkor elég könnyedén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!