Miért van az, hogy ha az ember olyan embert akar látni akinek nincs dugó a fülében akkor automatikusan az 50 feletti korosztályt kell vizsgálnia?
Véletlenül sem ugyanazért.
Az egyik azt hiszi, erre van szüksége, annyira, hogy nélküle az élete elviselhetetlen lenne.
A másik azért, mert nem is tud róla. Ha mégis, esetleg nem tudja kezelni. Ha mégis, nem érdekli.
Az "ugyanazért" mást jelent. Bár ezen a mai Magyarországon egy ilyen feltétlezésért főbelövés is járhat. De legalábbis jó megrugdosás.
Amit nem értek, hogy még edzőteremben is, ahol alapból van zene, benne van a dugó a fülekben. De láttam már kocsmában is.
Amit egyáltalán nem értek…parki séta közben…a madárcsicsergés ennyire irritáló?
47 éves vagyok. Ha egyedül kell közlekednem, általában van rajtam fülhallgató. De itthoni tevékenységek közben is. Mondjuk abból a szempontból erősen a kisebbséghez tartozom, hogy rendszerint nem zenét hallgatok, hanem hangoskönyvet, politikai műsort, podcastet, előadásokat, meg effélét.
> Az egyik azt hiszi, erre van szüksége, annyira, hogy nélküle az élete elviselhetetlen lenne.
Nem elviselhetetlen az élet nélküle, de ha már van, és ha már úgyis el kell jutnom B pontba, vagy el kell mosogatnom, akkor miért ne élnék azzal a lehetőséggel, hogy közben bővítsem az ismereteimet? Vagy ha szökőévben egyszer zenét hallgatni támad kedvem, akkor miért ne élnék azzal a lehetőséggel, hogy ezt megtegyem?
Amúgy – az informatikus mivoltom is indukálja – eléggé intenzíven fogyasztok tartalmat. Viszont nem függök tőle. Pl. egy nyaralásnál – legyen szó strandolásról, városnézésről vagy túrázásról – nem nagyon használom a fülhallgatót, sőt jellemző az is, hogy reggeltől késő estig elő sem kerül a mobiltelefon a zsebemből vagy a táskámból.
> Amit nem értek, hogy még edzőteremben is, ahol alapból van zene, benne van a dugó a fülekben.
Ő hozzám hasonlóan vagy nem zenét hallgat, vagy nem tetszik neki az a zene, ami megy, és inkább hallgat olyat, amit szeret.
> Amit egyáltalán nem értek…parki séta közben…a madárcsicsergés ennyire irritáló?
Mondjuk a főbb közlekedési útvonalaimon madárcsicsergést nem nagyon hallanék, a városi forgalom hangját annál inkább. Pedig néha van, hogy parkon keresztül vezet át az utam. De a hétköznapokban rendszerint nem madárcsicsergést hallgatni indulok el, hanem valamilyen ok miatt kell eljutnom B pontba, mert a gyerek nem jön haza magától az óvodából, vagy mert üres a hűtő, amit úgy tudok orvosolni, ha lemegyek a boltba. Szeretem a madárcsicsergést is persze, de az adott nap adott napszakának ritmusába lehet, hogy jobban belepasszol a már elkezdett előadást végighallgatni, mintsem a madárcsicsergést hallgatni.
> Ma meg van a lehetőséged, hogy a saját világodba merülj 0-24, sokan ezt meg is teszik.
Sokaknál bizonyosan megvan ez a faktor is. Nálam nem igazán. Én fülhallgatóval a fejemen is a valóságban maradok, a szememmel azért figyelek, ha kell, leveszem azt a fülhallgatót. Fogalmazzunk úgy, hogy nem menekülök a valóságtól a fülhallgatóval, hanem csak húzok rá egy extra réteget.
2*Sü a kérdés nem rólad szólt, szerintem az itt megfordulók 80%-a erről meg van győződve. A fülhallgató jó, hasznos és aki függővé válik tőle, annak káros. Eltérő mértékben.
Én is kizárólag azokról szóltam, akik vagy tényleg majd 24 órában ezt hallgatják, vagy irtóznak tőle. És mindegyiknek van oka rá. Azt nem mondanám, hogy jó oka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!