Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Szerintetek ki vagy mi a Magyar?

Szerintetek ki vagy mi a Magyar?

Figyelt kérdés
Ez egy megosztó és nehéz kérdés de aki tudja az fejtse ki

2024. júl. 29. 11:47
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
69%

A miniszterelnökünk szerint "az a magyar, akinek az unokája is magyar lesz".

Szóval a miniszterelnök szerint magyarok nem léteznek :D

2024. júl. 29. 17:40
 12/19 anonim ***** válasza:
25%
Magyar Péter egy erőszakoskodó, tolakodó, személyiségzavaros férfi, aki lenézi a nőket. Ez róla a véleményem.
2024. júl. 29. 18:01
 13/19 anonim ***** válasza:
16%

Minden magyar állampolgár az. Ez egy ország, és nem nemzetiségi alapon lehet valaki a tagja. Lehet tagja akárki. A tudományok kategória szégyene az, ami itt megy. Én sem értek egyet, hogy tudományos témák legyenek ilyen oldalon (mondjuk azzal sem, hogy a főiskoláról is tiltják az okosakat), de ez a borzalom, hogy még hétköznapi, nem is ebbe a kategóriába szánt kérdésre sem adnak jó választ.

A magyarokat én sem szeretem, de a németeket még kevésbé. Pszichopata kutyák.

2024. júl. 29. 18:18
 14/19 anonim ***** válasza:
32%

Nem érdemes ezen ennyit rágódni, már régen (több mint 100 éve) megválaszolták. Magyar az, aki magyar mentalitás szerint gondolkodik és képes és akar a magyarságért cselekedni.

(csak megjegyzem, Orbán és követői (a tudatlanokat leszámítva) nem magyarok, csak annak nevezik magukat. Végül is én is nevezhetem magam hottentottának, indiánnak, filippínónak vagy amieszembe jut. Semmibe se kerül. Na de értük cselekedni! - az más és nehezebb dolog.

Továbbá: Mátyás király, Nagy Lajos, Zrínyi Ilona, Zrínyi Miklós, és számos más ember magyar volt?

2024. júl. 29. 18:49
 15/19 anonim ***** válasza:
50%
#12, ezt miből számolta ki? Matematikus ön, vagy miből számolta ki?
2024. júl. 29. 20:01
 16/19 anonim ***** válasza:
55%
#15: Igen, matematikus vagyok, honnan tudta?
2024. júl. 30. 04:55
 17/19 anonim válasza:

Dr. Csernus Imrének van egy remek könyve a témában. Az a címe, hogy "A magyar".

Magyarnak ​lenni vagy magyarnak látszani? Az itt a kérdés. Mit jelentett egykor a magyar virtus, és mégis hogyan tüntettük el magunkból? Miért nem tudjuk emelt fővel vállalni, itthon és külföldön egyaránt, hogy kik vagyunk és honnan jöttünk? Mi lehet az oka annak, hogy a búval béleltek, a pesszimisták, a depressziósok, az alkoholisták országa vagyunk, és ezt a mintát veszik át tőlünk a gyerekeink is? Miért vagyunk önmagunk legnagyobb ellenségei, és mit tehetünk azért, hogy ne maradjunk azok?

Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket feszeget izomból dr. Csernus Imre, a tőle megszokott őszinteséggel és egyenességgel. Ám az ugyancsak tőle megszokott határozottsággal és józansággal megoldásokat is javasol a felvetett problémákra, és végigveszi, mi minden vihet közelebb minket a célhoz. Ahhoz, hogy felébredjünk, kinyissuk a szemünket, és úgy döntsünk: abbahagyjuk a másra mutogatást, és helyette felnövünk, felelősséget vállalunk önmagunkért, a mindenkori érzéseinkért és tetteinkért. Ahhoz, hogy odategyük magunkat, és soha ne adjuk fel azt, amiben hiszünk. Mert akkor újra tüzes tekintetű, büszke és bátor magyarok leszünk. Kiteljesedett, mosolygós, optimista életet fogunk élni, és ezt a példát követhetik majd a gyerekeink is.

DR. CSERNUS IMRE nem győzi hangsúlyozni: a megoldások egyszerűek. De ezeket a megoldásokat mindannyian csak saját magunkban találhatjuk meg, mert az, hogy a gyáva megalkuvást vagy a bátor magabiztosságot választjuk, kizárólag rajtunk múlik. Emberként is, magyarként is.

„Nem kell az életünket áldozni azért, hogy ezért az országért tegyünk valamit, nem kell a vagyonunkat feláldozni, csak egyszerűen felelősségvállalással élni, és akkor apró lépésenként előrehaladva célhoz érhetünk.”

2024. júl. 31. 14:41
 18/19 anonim válasza:

Reményik Sándor: Mi a magyar?

Magyarok voltak Magyarország nélkül,

Magyarok vannak Magyarország nélkül,

Magyarok lesznek Magyarország nélkül.

Mert az országnál mélyebb a magyarság,

Mert test az ország és lélek a nép –

Keret az ország, s az ország-keretben

A magyarság a fejedelmi Kép…

Két évtizedig idegen keretben

A Kép, a lényeg alig változott,

Oltárképpé magasztosult talán,

Bár nyomta a keret, az átkozott.

A régi, rokon, ismerős keretben

Ne felejtsük: ez is csak foglalat –

Jobban hat a neki való keretben,

De mégis csak a Kép az, aki hat!

Csikoroghat az államgépezet,

Mert minden állam test és csikorog –

De Arany János dallama örök,

S Petőfin nem fognak ki divatok!

Vannak bolondjai a szerelemnek,

S őrültjei a honfi-láznak is –

De néha nagyon is hamar kisül,

Hogy mindez múló, balga és hamis.

Vannak korszakos szörnyű tévedések

És vad politikai divatok –

De néha egy-egy költő mondja el

Joggal: az állam mostan én vagyok.

Két évtizedes idegen keretben

Mi megláttuk az örök lényeget –

Országokat lehet szétdarabolni:

Nem lehet legyilkolni lelkeket!

2024. aug. 2. 13:12
 19/19 anonim ***** válasza:
55%

Saját szubjektív véleményem szerint két feltétel van, melyeknek egyszerre kell teljesülniük:

- saját magát magyarnak vallja

- anyanyelvi szinten beszéli a magyar nyelvet

Példák ez alapján:

- Magyarországon tanult, 30 éve itt praktizáló, magyarul tökéletesen beszélő, magyar feleséggel rendelkező, magát magyarnak valló, de eredetileg arab származású orvos (szép számmal vannak ilyenek hazánkban): magyar

- '56 után kivándorolt magyar USA-ban élő gyereke, unokája, aki magát magyarnak vallja, de éppen csak néhány szót tud magyarul (ilyenek is vannak bőven): nem magyar

2024. aug. 3. 19:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!