Az adott tudósoknak, történészeknek nem tűnik fel, hogy a németek nem csinálhattak szappanokat a zsidókból a II. világháború alatt, elvégre ha a nácik undorodtak tőlük, nem mosakodtak volna velük?
Figyelt kérdés
2024. máj. 1. 10:48
1/27 anonim válasza:
Úgy tudom, már a hivatalos narratíva szerint sem valid a szappan/lámpaernyő mese.
2/27 UlfOrmson válasza:
Egy (valamirevaló) történész sem állít ilyet, ez csak egy városi legenda
3/27 anonim válasza:
Megbízható forrás ilyet nem állít.
4/27 anonim válasza:
Városi legenda, német ellenes propaganda, nem több. Egy hiteles történész se állít ilyet.
5/27 anonim válasza:
Állítólag lámpaernyőket, könyvborítókat meg ilyesmiket is készítettek emberi bőrből, de az előkerülteket újabban megvizsgálták DNS-vizsgálattal, mindről kiderült, hogy állatbőr.
6/27 MDaniel98 válasza:
Én ezt csak konteós körökből hallottam vissza, történésztől nem olvastam, pedig túl vagyok bár II.Vh témájú könyvön.
7/27 A kérdező kommentje:
2024. máj. 1. 11:52
8/27 A kérdező kommentje:
Konkrétan az érdekel, ha a nácik undorodtak a zsidóktól és utálták őket, használták volna?
Szexuálisan megtették, arra jók voltak nekik a zsidó/cigány/néger nők. Szörnyű.
2024. máj. 1. 11:54
9/27 anonim válasza:
egyrészt a nácik a tisztaság megszállottai voltak, számokra az, hogy mocsokból csinálnak valamit, ami tisztaságot hoz különösen kedves gondolat lett volna. úgyhogy az érvelésed nem áll meg.
másrészt a szappankészítéshez zsír kell, az meg nem volt koncentrációs tábor lakóin, úgyhogy inkább ezért nem merült fel a dolog.
harmadrészt hajra például szükségük volt, abból csináltak szövetet, takarót, zoknit és más dolgokat.
negyedrészt lámpaernyő is létezett, de az csak amolyan hobby volt egy két ember számára.
10/27 anonim válasza:
#7: Az egyik nem náci volt,a másiknál szappanról nem esik szó.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!