Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Hány állam van összesen a földön?

Hány állam van összesen a földön?

Figyelt kérdés
Állam, nem ország!
2010. okt. 27. 16:28
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Hát ilyet nem találtam, de ezt a mondatot igen, bár nem tudom,h van-e valóságalapja:

"Itt már jártunk. 36 országban jártunk eddig (ez a Föld államainak 18%-a)"

Tehát akkor kb. X=36*100/18=200 állam. De ezt ne vedd készpénznek:S

2010. okt. 27. 20:23
 2/14 bumbi02 ***** válasza:
itt [link] 258 van feltüntetve.. ennél biztos van egy kis differencia, +/- 10
2010. okt. 27. 21:42
 3/14 A kérdező kommentje:

"36 országban jártunk"

Mint írtam állam, nem ország érdekel.

A linkelt lista is országok listája. Rajta van USA ami önmagában 50 állam. Rajra kívül is van egy csomó hasonló: Mexikói Egyesült Államok, Brazilia is államokból áll.

2010. okt. 28. 15:56
 4/14 anonim válasza:

de ne azt vedd figyelembe!! hanem ezt : (ez a Föld államainak 18%-a)"

Tehát akkor kb. X=36*100/18=200 állam

2010. okt. 28. 21:10
 5/14 A kérdező kommentje:
Enííkő miért erőlteted a 200-at? Már a 2. válasznál linkelt lista is 258 -at ir, és még ahhoz jön USA helyett +5o brazilia +26 tagállam, india +28 állam, Ausztrália az 6 állam, és még nem tudom hány hasonló
2010. okt. 29. 12:31
 6/14 anonim ***** válasza:

193 olyan szuverén állam van, amelyek nemzetközileg általánosan elismertek.

Emellett van 10, csak bizonyos országok által elismert, vitatott státusú ország.

Tehát aszerint, hogy hogyan számolsz, 193-203 állam van.

2010. okt. 30. 14:43
 7/14 anonim ***** válasza:

tegnapelőtt 15:56

Az USA az egy állam nemzetközi jogi értelemben, úgy ahogy Magyarország egy másik állam, Monaco egy harmadik stb.

Az, hogy az USA bizonyos részeit "államoknak" nevezik, az nem jelenti azt, hogy amikor az USA aláír egy nemzetközi szerződést mondjuk Magyarországgal, akkor Magyarország 50 állammal ír alá valamit. Nem, kifelé az USA az egy állam. Az, hogy "state"-nek nevezik a részeit, az egy véletlen baleset. Ezek az state-ek nem szuverén államok, nincs önálló külpolitikájuk és sok minden másuk sem.

Amikor a 13 gyarmat függetlenedett Angliától, akkor ezek külön államok voltak. De aztán megalakították az USA-t, és az kívülről nézve egy állam. Ez persze nem ennyire egyszerű, mert az USA tagállamai a saját alkotmányuk szerint "szuverének", és vannak elvetemült antiföderalisták, akik szerint ezt úgy kell érteni, hogy külön államokról van szó. Ez azonban egy olyan, csak az USA-n belül érthető szőrszálhasogatás, ami kívülről nézve nem döntő. Az USA kívülről nézve olyan, mint egy állam.

2010. okt. 30. 14:51
 8/14 A kérdező kommentje:

"Az USA kívülről nézve olyan, mint egy állam."

Ez meg ki a francot érdekel? Miért olyan nehéz felfogni, hogy mit kérdeztem? Ezek nem válaszolják meg a kérdésemet!

2010. okt. 30. 20:01
 9/14 anonim ***** válasza:

tegnap 20:01

Mert a kérdésed baromság. Ha nem érted, miért baromság, akkor inkább hallgass.

2010. okt. 31. 13:16
 10/14 anonim ***** válasza:
Szia, én az első válaszoló voltam. Akkor az lenne az ötletem, hogy megvannak a hivatalos elfogadott államok száma (ami kb 200)és akkor add hozzá az Usa 52 államát+Mexikó+India...stb. Egyszerű ez, csak bele ne gabalyodj!
2010. okt. 31. 21:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!