Mely magyar számo (ka) t ajánlanátok egy külföldinek?
Van egy külföldi cserediák, és neki kéne egy magyar számot bevinnem lyukas szöveggel, h töltse ki hallás után. Miket ajánlanátok?:)
Eddig gondoltam Kispáltól a Szőkített nőre meg a Csigára, Kárpátiától a Pálinkára. Ötletek?:)
A youtube-os hozzászólások alapján a Dalriadát imádni szokták a külföldiek.
A Téli ének, a Kikelet, az Égnek ostora című számoknak, de főleg a komplett Arany-albumnak szerintem egy magyart tanuló számára is könnyen érthető szövege van.
Esetleg Ákos.
A Királyok a házban tényleg jó ötlet.
Szintén poénból meg lehet neki mutatni a Belga - Szerelmes vagyok című művét. Persze az akkor ül, ha le is tudod neki fordítani. :)
Dalriadától én is szeretem az Arany albumot :) főleg A walesi bárdokot..csak az a baj vele (ebből a szempontból),h sok benne az instrumentális rész.
Ákost ajánlottak az osztálytársaim is, most már nekiállok utána nézni.
köszönöm:)
Ghymes: Királyének, Illés: Az utcán
Én nyelvtanár vagyok, egy külföldinek első sorban olyan zeneszám kell, ahol tisztán kivehető a szöveg, és hasznos,egyszerűen érthető a szókincse is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!