Kossuth és Marx milyen kapcsolatban voltak egymással a szabadságharc után? Azt tudom hogy Marx méltatta Kossuthot, de nem próbálta áttéríteni?
# 11
Rendkívül érdekes, mert magától Marxtól idéztem, méghozzá olyan szöveghelyeket, amelyekben nyíltan a forradalmi terrort (értsd tömeggyilkosságot) és a diktatúra sajátos, marxista fajtáját, a proletariátus osztálydiktatúráját hirdette.
Érdekes módon az egyetemi tanulmányaim alatt mind történelemből, mind politikai filozófiából azt tanították, hogy de, azt jelenti, amit én írtam, Marx igenis terrorban és diktatúrában gondolkodott, amit később a követői, Lenin, Sztálin, Mao & Co meg is valósítottak, a 20. században vagy 100 millió ember halála árán.
Nem volt munkásosztály? Ezt melyik libsi gyík állítja? Mert kétlem hogy magatoktól találtátok ki.
Bányákban, manufaktúrákban, műhelyekben nem voltak dolgozók? Mindenki tulaj volt? Vagy résztulajdonos?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!