Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » India az elképesztően heterogé...

India az elképesztően heterogén etnikai vallási összetétele miatt hogy nem omlik össze?

Figyelt kérdés

[link]

Mi az ami ezt a rengeteg vallást és etnikumot egy kohézióban tartja ami által a világ egyik legnagyobb gazdasága és országa?

Oké, az USA is nagyon multikulti, de ott kanyarban sincs ennyi sok nyelv de még etnikum is, hiszen a fekete és latino közösséget leszámítva kb. mindenki teljesen amerikainak tartja magát (úgy értve, hogy csak ezen csoportok között jellemző a gettósodás).

Ezt figyelembe véve van-e kockázata az országnak vagy idővel még erősebb lesz és csak javára válhat a sokszínűség?

2023. nov. 21. 19:04
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Nehogy azt képzeld, hogy ott minden idillikus, elképesztő mértékű a kasztrendszernek a mindennapokra gyakorolt hatása.

Elmondok egy rövid történetet, ami kicsit érzékelteti.

A műszaki egyetemen dolgoztam és a prof megkért arra, hogy külföldi vendégeket vigyek el vacsorázni helyette, mert bár szerette az ilyen reprezentációkat, de aznap el kellett utaznia valamiért.

Mondta, hogy kérjek mindenről számlát, a taxiról, meg a kajáról, piáról és az egyetem kifizeti, meg vihetek akit akarok, szóval vállaltam, csak kicsit tanakodtunk, hogy hátha nem szereti a magyar konyhát és akkor a profnak eszébe jutott, hogy amikor magyar küldöttség volt odakint, akkor indiai étterembe vitte őket ugyanaz a pacák, vagyis az biztos megfelel neki.

Fel is hívtam egy pesti indiai éttermet, de akkor még nem tudtam a pontos részleteket, hogy hányan leszünk, meg azért kellett egy alapfogást összeállítani, szóval megbeszéltünk egy találkozót.

Az akkori feleségemet is odahívtam, egyébként is őt akartam vinni, meg ő jól tudott angolul, én kevésbé.

Igen ám, de ahogy mentem a találkozóra, egy baleset miatt szörnyű dugóba kerültem, se előre, se hátra és bár elég régen volt, de volt mobiltelefonunk és elmondtam a részleteket és kértem a nejem, hogy intézze már el, vagy tárgyaljon, amíg odaérek, egy nő amúgy is jobban ért az ilyen vendéglátások szervezéséhez és ő különben is okos, talpraesett asszony volt.

Legnagyobb meglepetésére a vendéglős foghegyről beszélt vele, roppan udvariatlan volt, szinte parancsolgatott neki, valójában meg volt botránkozva, hogy egy nőt küldök magam helyett.

Végül az asszony ott is akarta hagyni, de azért odanyújtotta a névjegyét, hátha észre tér a pacák, de az el sem akarta fogadni, a világért sem ért volna hozzá, mondta, hogy tegye az asztalra.

Azonban rápillantott a kártyára és mivel az asszony diplomás volt, meglátta a neve előtt a dr. előtagot, erre mintha kicserélték volna, felugrott, meg hajlongva esedezett bocsánatért, olyannyira kedves lett, hogy meghívta az étterem költségére, egyen, igyon bármit, így amikor végül odaértem, az asszonyt jó hangulatban találtam egy csomó potya étel és ital maradékával és tényleg nem engedték kifizetni, mindent megbeszélt, elintézett.

A dolog titka az volt, hogy egy nő státusza roppant alacsony Indiában, az érintése is beszennyezi a magasabb kasztban lévőt, de a tudósnál már nem számít, hogy nő, az már egy felsőbb kaszt, toronymagasan a kereskedő, vagy vendéglős fölött, így a saját hite szerint szörnyű sérelmet követett el egy tanult emberrel szemben és azt próbálta jóvá tenni.

A buli rendben lement, voltunk vagy harmincan, mind tudomány embere, szóval ez a kasztrendszer annyira beléjük van ivódva, hogy még külföldön sem tudják teljesen levetkőzni, el lehet képzelni, milyen roppant módon megosztja a társadalmukat odahaza és milyen fékező erővel hathat, de annyi azért megvan ebben, hogy az évezredek alatt mindenki hozzászokott és elfogadják a helyzetüket.

2023. nov. 22. 17:10
 12/21 kürasszír ***** válasza:
100%

# 2 # 3 # 4

Nézzetek már utána, milyen súlyos vallások és etnikumok közötti véres villongások vannak rendszeresen Indiában.

Rendszeresek a halálos áldozatokkal járó összecsapások, néha százas nagyságrendben vannak áldozatok.

Különösen hindu-muszlim viszonylatban, de hindu-keresztényben is bőven előfordulnak.

India egyes részein pont ezért állandó hadiállapot van érvényben az Armed Forces (Special Powers) Act (AFSPA) törvény alapján. Jelenleg ez 4 indiai szövetségi állam 32 körzetében hatályos.

2023. nov. 22. 17:50
 13/21 kürasszír ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

Indiában a lakosság 79,8%-a hindu, ez adja az elsősorban a társadalmi egységet. India elsősorban a hinduk országa.

A második legnagyobb vallás, az iszlám csak 14,2%-kal van jelen, 2,3% keresztény, 1,2% pedig szikh.

2023. nov. 22. 17:56
 14/21 anonim ***** válasza:
33%
Indiában kisebb hatalmuk van az egyházaknak, így nem élnek vissza az emberek hitével azért, hogy a befolyásukat terjesszék.
2023. nov. 23. 08:09
 15/21 kürasszír ***** válasza:
100%

# 14

Ez sem igaz, a jelenlegi indiai kormány Modi miniszterelnökkel az élén kifejezetten hindu vallási nacionalista és ott üti a vallási kisebbségeket, különösen a muszlimokat, ahol éri.

Korábban, a Kongresszus Párt hatalomgyakorlása idején határozottan szekuláris volt az indiai államhatalom, ma már viszont határozottan és szélsőségesen vallásos hindu.

2023. nov. 23. 11:18
 16/21 kürasszír ***** válasza:
100%

# 14

Modi kormánya fontolgatja a halálbüntetés bevezetésének lehetőségét a marhahúst fogyasztókra (muszlimok, keresztények).

Ugyanis a hindu felfogás szerint a tehén szent állat, megölése az anyagyilkossággal egyenértékű bűncselekmény, amelyre csak a halálbüntetés a méltó szankció.

2023. nov. 23. 11:20
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Indiában a több vallás ellenére nyoma sincs a multikultúrának, ugyanis városaikban, helyiségeikben nem tűrik az idegen vallást.

A települések lakói vagy muszlimok, vagy hinduk.

A villongások a vallási területek határain következnek be, amikor az egyik vallás hívei átmennek a másik faluba, vagy városba és ott gyorsan agyonvernek annyi embert, amennyit tudnak, mindegy kit, nem válogatnak, mert kizárt eset, hogy a saját vallásukhoz tartozóval találkozzanak. Azokat már korábban vagy agyonverte az ellentábor, vagy el lettek üldözve.

Bizonyára sokan látták a Hotel Mumbai filmet, amely ugyan nem dokumentumfilm, ám valóságban is megtörtént és igyekeznek a filmben a valós eseményeket ábrázolni.

A kezdő kockákon muszlim fiatalok hosszú utat tesznek meg csónakban, átmennek hindu területre. Mivel helyismeretük nincs, taxival vitetik magukat a célpontokhoz és ott válogatás nélkül öldösnek mindenkit, például a pályaudvaron, meg egy presszóban, vagy étteremben, mert akármilyen forgalmas egy pályaudvar, száz százalékban biztosak abban, hogy muszlimot nem fognak véletlenül sem bántani, ugyanez vonatkozik a szállodára is, akárkit meglátnak, rögtön lelövik.

Az kizárt eset, hogy egy hindu városban muszlimba botoljanak és fordítva ez ugyanígy van.

2023. nov. 23. 14:35
 18/21 MDaniel98 ***** válasza:
38%
Szerintem a keleti ember életfelfogása jobban kollektivista mint a nyugaton ezért a nagy és népes országokat is könnyebb egyben tartani.
2023. nov. 24. 17:15
 19/21 anonim válasza:
80%

hogy nem omlik össze,- kérdezed.

Nem veszed észre, hogy folyamatos összeomlásban van India. Ezen az állapoton tudott némileg enyhíteni a brit megszállás, ideig-óráig. Az a "kizsákmányolás" volt képes egy kis fejlődést, tudományos ismereteket becsempészni abba a kultúrába, amelyik zsigerből utasította és utasítja el azokat a normákat, értékeket, egyéni és társadalmi prioritásokat, amelyek Észak-Amerikát, Nyugat-Európát, Kelet-Ázsiát a ma ismert műszaki-technológiai fejlettség szintjére, az egy főre jutó GDP mai szintjére tudták emelni.

A mélyszegénység látott, tapasztalt mértéke egyértelmű bizonysága annak, hogy padlón van India, a padlóról pedig nem lehet összeomlani.

2023. nov. 26. 17:12
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

"Ott nem rasszisták az emberek, hanem egyszerüen elfogadják, hogy nem egyformák, és nem csinálnak belöle problémát."

Akármikor néztem utána különböző felméréseknek, hogy melyik ország a legrasszistább a világon (az egyik ilyen felmérésnél az volt a kérdés, hogy zavarna-e, ha a szomszédod nem a te rasszodba/etnikumodba tartozna"), mindig India volt az első helyen.

2023. nov. 28. 01:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!