Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Eljöhet az idő, amikor a...

Eljöhet az idő, amikor a túlnépesedés során eljut addig az emberiség, hogy a vezetők által haszontalannak ítélt emberektől megszabadul?

Figyelt kérdés
Meghatározzák, hogy ki hasznos a társadalomnak, aztán a többitől megszabadulnak, azon az alapon, hogy úgy is sokan vagyunk.
2023. nov. 7. 18:42
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
0%
Az már eljött.A Fehér Magyar Jó Isten parancsai miatt csökkent a élők száma. Most voltam kint és a nagyvárosokban 10lakasban már csak 1 család él.
2023. nov. 8. 20:05
 22/30 anonim ***** válasza:
48%
Őszintén, szerintem lenne rá szükség.
2023. nov. 8. 21:10
 23/30 anonim ***** válasza:
48%
Mindig vannak nem fehér embernek való melók.
2023. nov. 9. 08:59
 24/30 anonim ***** válasza:
0%
20-as választ lepontoztátok, ezek szerint szerintetek Mártha Imike egy hasznos ember és megérdemelte a 8 millió prémiumot. Gratulálok, idióták!
2023. nov. 9. 10:08
 25/30 TappancsMancs ***** válasza:
20%
Ez a megfogalmazásmód, hogy "eljut addig az emberiség" a kérdésbeli állami gyilkosságokat pozitívnak tünteti fel, valamiféle "eredmény"-nek. Pedig nem az.
2023. nov. 9. 17:42
 26/30 anonim ***** válasza:
0%
25# Ön sokszor téved. Mindig az számít ki parancsoltak még és kik pusztultak ki.
2023. nov. 10. 14:08
 27/30 TappancsMancs ***** válasza:
91%

Általában véve semmilyen témában sem számít érvnek az, hogyha bármelyik fél affélét mond, hogy a másik téved. Nem releváns, ugyanis bárki mondhatja bárkinek "Ön téved", de a másik, "Nem Ön téved" és így tovább és nincs is releváns tartalma, és nyilván sehova sem jut a téma lényege. Ez tárgytalan és érvtelen.

"Mindig az számít kik parancsoltak és kik pusztultak ki." (Ezt átfogalmaztam olyanra, ami vélhetően a közlés akart lenni, mivel magyar nyelvileg értelmetlen volt.)

Az uralkodás bármely formája még senkit sem igazolt emberileg semmiben sem, hiszen az csak egy pozíció, semmi más. Az meg, hogy "számít" az egyrészt egy tény, másrészt kinek számít emberi érdek szempontjából, tehát lehet több értelme is ennek.

És ebben, hogy "kik parancsoltak és kik pusztultak ki" másképpen számít a két félnek (nyilván). A jó uralkodó az jó a népnek, a rossz az pedig nem jó, ezt megérteni nem túl bonyolult.

Van abban a "kik parancsoltak és kik pusztultak ki" közlésben egy további jelentés is, miszerint azokat akik parancsolnak úgy közli, hogy ettől mások mindenképpen kipusztulnak, vagyis egy a társadalom számára káros parancsnoklást, uralkodást közöl. Ez nincs feltétlenül persze így és egy uralkodó nagyon is lehet jó uralkodó, hogy a klasszikus történelmi kifejezésekkel éljünk, bár politikusoknak is nevezhetjük és még vannak egyéb lehetőségek is.

De az uralkodás nem vonja magával szükségszerűen a mások kárára való ténykedést, vagyis a közlés hiányos. A közlés alapja egy gyilkos gondolkodására vall, mint amikor a másik kihal, meghal és ezt helyezi a "mi számít" gondolata mögé.

Hát nagyon nem úgy van, hogy ha valaki megöl másokat közvetlenül vagy közvetett módon az igazolná a tetteit, és ez a jog és az emberi etika szerint is káros és egyáltalán nem igazolt.

Önmagában is beszédes a két felé osztás, hogy vannak akik "parancsonak" és vannak akik "kihalnak". És tegyük hozzá, hogy még senkinek sem lett igaza attól, mert mások miatta meghaltak.

2023. nov. 10. 15:30
 28/30 anonim ***** válasza:

Ez ebben az országban a baj, ami itt a gyk-n is megmutatkozik, Mártha Imikét és a hozzá hasonlókat, az itteni válaszokat nézve, szimpatikusnak tartják. Pedig ezek még madárijesztőnek is hülyék lennének. Most lehet nyomkodni a piros x-t, mert ti is csak ezt tudjátok. Nyaljátok a hátsó felüket ezeknek a „nagyszerű, szuper okos, rendkívül hasznos” embereknek és fizessetek nekik még több prémiumot a semmire.

27 TappancsMancs

„De az uralkodás nem vonja magával szükségszerűen a mások kárára való ténykedést”

Ez igaz, de a fent említett alak esetében nem így van, ennek az alaknak minden tevékenysége rendkívül káros a társadalomra és még a jelleme is undorító.

2023. nov. 10. 18:11
 29/30 TappancsMancs ***** válasza:
Itt a kérdés inkább általános jellegű és nem egy bizonyos személyről szól. És bár láttam arról illetőről szóló válaszokat, csak én azokra nem pontozok, mert szerintem itt más a téma. De értem én is, hogy akár említhetőek lennének emberek név szerint is, csak elég hosszú lenne a lista.
2023. nov. 10. 20:20
 30/30 anonim válasza:
Egy kormány, egy vezető sem elég tökös a feladathoz. Bárgyú lett a nép, elkényeztette a modern kor, pedig csak a szénhidrogének elégetésével jutott el idáig. Bár, ha fogy a nafta kitörhet belőle a vadállat. Ki tudja?
2023. nov. 22. 11:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!