Bánk bán megítélése hagyományosan pozitív?
Csatlakozom az 5-ös válaszadóhoz:
"A feltett kérdésből még az sem egyértelmű, hogy az egész műnek, vagy a névadó karakternek kell-e "pozitív"-nak lennie..."
Ugyanis, ha a művet kell értékelnünk, akkor azt mondhatjuk, hogy igen, általánosan pozitív megítélés alá esik, mert a magyar drámairodalom klasszikus, kiemelkedő alkotásáról beszélünk.
Ami Bánk személyét illeti, őt már nem lehet 100 %-ig pozitívan megítélni. Hezitál, késlekedik a döntésekkel, érzelmei ellentmondásosak, mindebből következik be a tragédiák sora.
Ha nem tudsz magyarul se, akkor ne a tudományok kategóriában keress megválaszolandó kérdéseket. Így, névelő nélkül kizárólag a személyről lehet szó.
Kedves Kérdező!
11. vagyok
Úgy látom, a többiek sem tudnak magyarul, nézd csak meg a 2 választ, és annak értékelését!
Bánk bán személyét pedig nem a kormány támogatásával készített fos kategóriába tartozó Aranybulla c. film szerint kell megítélni!!!!! És erre való hivatkozással a Vicc kategóriába (Humor) tartozó a kérdésed.
Hát te még egy nappal ezelőtt amellett kardoskodtál, hogy Bánk bánt sehogy nem kell megítélni, sőt nem is szabad, sőt egyenesen hülye, aki egyáltalán rágondol.
11 és 15 vagyok.
Egy nappal korábban itt sem voltam, valakivel nagyon összekeversz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!