Ezen idézet létezett ebben a formában (csak latinul), vagy az egészet a church of god szekta üzemeltetői találták ki?
"Hagyd a háborúk megvívását másokra! De te, boldog [Habsburg] Ausztria, házasodj; mert a birodalmakat, amelyeket Mars ad másoknak, azt Vénusz a te kezedre játssza át.”
Az első részét (csak más szavakkal megfogalmazva) már hallottam, de ezt a Mars, Vénuszos részt csak az oldalukon láttam, ahová teljesen véletlenül tévedtem fel, miközben a Habsburg uralkodóinkról kerestem forrásokat. (Term. róluk baromságokat írtak, pl. azt, hogy a Habsburgok a közép-európai államok egyesítésével fogják megteremteni az Antikrisztus birodalmát, és Habsburg Ottó valamelyik leszármazottja lesz az Antikrisztus, aki az isten által is felkent brit uralkodók ellen fog többek között háborút viselni.)
A Marsos második fele is létezik, itt van latinul:
Köszi, szóval ott véletlenül őszinték voltak.
Ettől függetlenül nem fogom elhinni, hogy az Antikrisztus Habsburg Ottó leszármazottja, már csak azért sem, mert legitimista vagyok és Habsburg párti.
Attól mert történetesen ismerik a teljes idézetet, a hagymázas hülyeségeik nyilván nem válnak automatiusan igazzá.
Persz amúgy a Habsburgok létre akartak hozni egy nagy közép-európai birodalmat, sőt létre is hozták, ahogy a korban midnen más hatalom is birodalmakban gondolkodott. Az angolok mottója meg az volt hogy "a Brit Birodalom fölött sosem nyugszik le a nap". (Amúgy Ausztria mottója hivatalosan nem is ez volt, hanem A.E.I.O.U. A boldog ausztria mondat lényegében egy III Frigyes német-római császártól származó idézet.)
Hogy a szektások miért pont az osztrákokat pécézték ki mint antikrisztus, az jó kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!