Csak nekem fura hogy Kínában fehér kisebbségek is vannak?
A videóban egy tatár származású kisebbséget mutatnak be, csak nem értem hogy mit mondanak.
A tarárok nem mongoloidos kinézetűek? Ez a lány a videóban teljesen európainak néz ki.
A történelmet ismerve nem fura. Az eredeti kínai civilizáció sokkal kisebb területet fedett le mint a jelenlegi Kína területe, kb. a Sárga-folyó alsó folyása és a Sárga meg Kék-folyó közötti síkság a kínai civilizáció és a han etnikum fészke. A térképen ez a mostani Senhszi, Sanhszi, Honan, Hupej, Anhuj tartományok, az ősi kínai államok is ezen a területen voltak.
A Kék-folyótól délre lévő területek+Mandzsúria, Belső-Mongólia, Tibet, Ujgurisztán, Szecsuán stb. később lettek megszerezve a kínai államok terjeszkedése révén az évezredek alatt. Rengetegféle egyéb etnikum élt ott, egyeseket beolvasztottak, mások pedig a mai napig fennmaradtak. Összesen 56 kisebbségi népcsoportot ismer el a kínai állam.
Ott van Kína északnyugati sarka Hszincsiang-Ujgur aminek az eredeti lakói nemhogy nem kínaiak, de még csak nem is a mongoloid rasszba tartoznak. Már a közel 4000 éves Tarim-múmiák is szőke,vörös europid emberek voltak. Később megjelentek ott az indoeurópai nyelvű tokhárok akik szintén ilyen kinézetűek voltak. Ők kihaltak mint önálló etnikum, de beolvadtak a későbbi népcsoportokba pl:ujgurokba, akik Kína egy szignifikáns kisebbsége ma. Sok ujgur egészen európai külsejű jelenleg is. A videóban szereplő lány tatár, akik a 19.században vándoroltak be a Volga-környékéről így az főleg nem meglepő, hogy ők europidok.
#5,
A tatárjárás idején nem tatárok szállták meg Magyarországot, hanem mongolok. Azért nevezték el tatárjárásnak, mert akkoriban az európaiak nem ismerték a mongolokat, emiatt azt hitték hogy tatárok.
Én ezt hallottam, de lehet hogy tévedek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!