Legjobb dokumentumfilmek az első világháborúról?
Szerintem bármilyen világháborús filmet nézhetsz, mivel történelmi vonatkozásúak, a tartalmuk is igaz:)
Nagyon nagyon sok van, már csak a te ízléseden múlik, hogy melyik az amelyik tetszik.
Mindegy csak ne History Chaneles legyen:D
Amúgy nem kell feltétlenül dokumentum filmnek lennie ahhoz hogy megtudj dolgokat, bár tény hogy ezek a leginformálóbbak
A csak simán világháborús filmek inkább abban segítenek hogy el tudd képzelni/beleéld magad
Bár tudom hogy I.Világháborút kérdeztél, de ha ez felmerült valószínűleg jön a II. is ahhoz pedig tudom ajánlani az ,,Ellenség a kapuknál" (ez Sztálingrád ostromáról szól) és ,,A zongorista" ez pedig egy lengyel zsidó életét mutatja be a német megszállástól az orosz "felszabadításig"
Korabeli német, angol filmhíradók fellelhetők talán. De biztos magyar is.
Semmiképpen sem a vh-ról szóló játékfilmekből tájékozódj, azok szubjektív vagy politika vezérelte fikciók.
Volt a 70-es években a Századunk című dokumentum sorozat. Úgy emlékszem, az első vh -val kezdték.
Vagy a youtubeon Az első világháború számokban.
The long road to war
Netflixen nézhető, szerintem az egyik legjobb doksi film a háborúról.
Nem magát a harci eseményeket írja le, hanem az okokat nagyon részletekbe menően. Imádom a történelmet és rengeteget olvastam már erről a korszakról is, de ez film sok új dolgot mutatott vagy magyarázott más szemszögből. Szerb rendezője van, így a monarchiával és velünk magyarokkal is sokat foglalkozik, ennek ellenére meglehetősen tárgyilagos és propaganda mentes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!