A szláv népek az autoszmális genetikai távolságtérképeken (PCA) mindig keletebbre helyezkednek el mint a magyarok. Mi ennek az oka?
Azért a szlávok zöme keletebbre lakik mint mi... Nyilván több keleti kapcsolatuk van/volt...
A magyar nép pedig nem a honfoglalók leszármazottja, itt alakult ki évezredek alatt és van bennünk mindenféle gén... De alapvetően európai nép vagyunk, itt jöttünk létre a honfoglalók csak kis részben járultak hozzá a magyar nép genetikájához, az őseink nagyrészt a honfoglaláskor már régóta itt élő népesség.
A genetikai térkép nem földrajzi távolságot, hanem népek rokonsági távolságát ábrázolja.
" és van bennünk mindenféle gén..."
Az etnikailag magyar populációra vonatkozóan ez azért elég nagy tévedés.
A magyar egy közép-európai nép, a szlávok alapvetően kelet-európai. Miért meglepő hogy több genetikai kapcsolatuk van keleti népekkel? A magyar nem keleti nép, tősgyökeres közép-európai nép vagyunk... Jöttek persze hozzá keleti elemek, de azok keveredhettek a szlávokkal is... Gondolok hunokra, avarokra,a honfoglalókra,kunokra, törökökre. Nyilván éppúgy hatással voltak a szlávokra mint ránk.
Szóval amit írsz szerintem teljesen logikus hogy a szlávok genetikailag keletiesebbek, én pont ezt vártam...
Ezzel teljesen tisztában vagyok. Tudom hogy a magyar nép nem az Árpáddal bejövőktől ered bár nyilván volt szerepük a magyar nép kialakulásában ,ami egy hosszú folyamat volt...
Gyakorlatilag alig különbözünk a környező népektől, csak a nyelvünk az ami nagyon különleges. Mi az eredetileg itt élő ókori földműves népesség leszármazottai vagyunk, a szlávok keletről jöttek ide és keveredtünk erősen. Mivel innen is vándorolt ki nagyszámú népesség nyugatra és keletre is elég kevert a népesség itt mindenhol... A szlávok valószínűleg a szkíták származékai...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!