Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Hogy viselnéd, ha bizonyosságg...

Hogy viselnéd, ha bizonyossággal kiderülne, hogy az égvilágon semmilyen spiritualitás nem létezik? (sem Isten, sem szellemek, sem halál utáni élet, stb. )

Figyelt kérdés
2010. okt. 1. 16:00
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
72%
Sehogy, mert én most is így gondolom és meg vagyok mindenféle ábrándok nélkül is. Örülnék, hogy a sok hívő, aki próbál megtéríteni, most pofára esne.
2010. okt. 23. 14:34
 22/27 anonim válasza:
21%
Oh, gondolkodás nélkül öngyilkos lennék. De nem ezt tartom követendő útnak, ez csak az én kis privát poklom, amit a túlvilág esetleges megléte miatt kénytelen vagyok természetes halálomig cipelni.
2014. ápr. 27. 18:24
 23/27 anonim ***** válasza:
100%

"A lövészárokban azért nem tenne fel ilyen kérdést mert minél szorultabb helyzetben van annál vékonyabb szalmaszálba hajlandó belekapaszkodni. Ez csak annyit jelent h így működik az ember."

Pontosan. Ezért hülyeség ilyenekkel érvelni, mint "Bezzeg egy zuhanó repülőn nincsenek ateisták!", mert ez csak annyit bizonyít, hogy az ember tehetetlen félelmében hinni kezd. De csak azért, és ez csak egy mechanizmus, nem valódi vallásos meggyőződés.

2014. ápr. 27. 19:16
 24/27 anonim válasza:
30%
Semmit sem lehet biztosra tudni ill. megmondani. Lehet, hogy nem létezik Isten viszont lehet, hogy létezik. Lehet a halál is csak egy körforgás. Olyan mint a folyó. Egy ember halála "ajtót nyit" a következő születésének.
2015. ápr. 26. 07:13
 25/27 anonim válasza:

24

Lehet, hogy ajtót nyit.De 50 % az esélye, hogy nem.

2020. nov. 15. 23:05
 26/27 anonim válasza:
100%
Én a tudonányban hiszek és az életben.
2020. dec. 7. 00:22
 27/27 anonim ***** válasza:

A nem létezés az egyik legszebb gondolat, én már alig várom.

Az öngyilkosság 2 formában létezik, addig élünk míg meg nem halunk nem saját kezünk/akartunk által, de attól függetlenül maga az élet úgyis oda vezet, vagyis tudatosan azért élünk, hogy a végén meghaljunk, vagy megpróbáljuk a saját kezünkbe venni a dolgot és akkor halunk meg amikor mi akarunk.

júl. 26. 14:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!