Milyen keresőket vagy szűrőket használnak az egyetemi oktatók arra, hogy átnézzék a szemináriumi dolgozatokat, szakdolgozatokat plágiumot keresve?
Figyelt kérdés
Szeretném kipróbálni szövegekkel ezeket.2022. dec. 5. 22:05
1/3 Revolúcióbiológus válasza:
Az attól függ, mekkora a plágium gyanú. Ha pár bekezdést olvasgatva érződik, hogy az pont olyan ügyetlen és esetlen, mint amit egy BSc-s hallgató fogalmazott volna akkor általában elég a sztandard plágiumkeresőkön átfuttatni, magyar nyelven ez pl. a KOPI - kopi.sztaki.hu - (igaz, tapasztalatok alapján ez jobban működik társadalomtudományi területen, mint műszakin vagy természettudományoson), de a Google Scholarra meg Researchgatere is vannak plágiumkereső weboldalak. Ha gyanúsan tudományosan van összerakva a szöveg és illusztrációk akkor inkább utóbbiakat használja az ember, de előfordult már, hogy egyezés hiányában is meg lett gyanúsítva egy hallgató azzal, hogy tuti másolta a szöveget, adja fel magát, aztán kiderült, hogy az illető 15 éve maga is műszaki tankönyvek szerzője és ezért volt olyan profin szerkesztve a beadandója, majd elnézést kellett kérni tőle.
3/3 A kérdező kommentje:
Ohh... nem semmi, köszi. Bevallom, azért érdekel, mert nincs időm elkészíteni két beadandót, és tudok egy szervezetet, ami vállal ilyesmit, és lehet, hogy felkérem őket, nyilván pénzért. De miután megkaptam a beadandókat, csak átfuttatnám mindenhol, nehogy kiderüljön, hogy esetleg ők is csak úgy összeollózták, aztán vihetem el a balhét valami olyasmiért, amit nem is én csináltam, és még fizettem is érte.
Tudom, mit gondoltok, ne ítéljetek el. Tényleg nem fér bele, hogy most elkezdjek olvasni hozzá, meg fogalmazni meg szakirodalmat keresni, halomban a munka (levelezős vagyok), meg a plusz bevételt hozó maszek munka, januárban meg már vizsgák. Meg tudnám csinálni, de nincs idő.
2022. dec. 8. 03:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!