Elképzelhető, hogy a neandervölgyiek 10 hónapos terhessége sokáig megmaradt az emberiség emlékezetében, és ez jelenik meg eltúlozva Ilmatár 700 éves terhességében?
Szerintem nem. Illetve lehet ez is, de nem hiszem. Ezeket én inkább természeti dolgoknak gondolom. Vannak jó elemzések arról, hogy a mitológia hogyan gyökerezhet a jégkorszakban történtekkel.
Nekem a hosszú terhességről inkább a környezetváltozás jut eszembe, ahogyan a tengerszint váltogatja egymást, mert sok víz fagy meg vagy sok jég olvad el és valami megszületik vagy éppen eltűnik a vízben.
Az emberek pedig megszemélyesítették a természetet, mert talán történetek által könnyebb volt emlékezni rá, hogy mire kell figyelni vagy hasonló.
Az esély egy a millióhoz, vagy még kisebb. Számos olyan emlős van, aminek nem 8 hónap a terhességi ideje. Bár nem minden esetben igaz, de többnyire a bonyolultabb, nagyobb élőlényeké hosszabb, a kisebbeké rövidebb.
Egy istennél vagy más magasabb rendű, kb halhatatlan lénynél teljesen természetes elképzelés, hogy a terhessége is hosszú. Már persze, ha az elképzelt isten egyáltalán terhesség és szülés útján hozza létre az utódját.
“ A terhesség hossza általában az utolsó menstruációs ciklustól számított 280 nap vagy 40 hét, a legtöbb szülés a terhesség 37. és 42. hete között zajlik le.”
De facto hány hónap a terhesség, tehát, ha átlag 4 hetet veszel egy hónapnak?
A fogantatástól számítva 10.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!