Mit jelent ez a mondat a hatósági ellenőrzés kapcsán?

Figyelt kérdés

"A hatósági ellenőrzés tárgya kapcsán a hatóságok egy részének ellenőrzési kötelezettsége van."

Engem ebben a mondatban a tárgya szó zavar, szerintem anélkül lenne értelmes az, hogy a hatóságok egy része köteles ellenőrzési tevékenységet folytatni. Nekem ez a mondat így viszont azt jelenti, hogy a hatósági ellenőrzés tárgya kapcsán van ellenőrzési tevékenység, tehát azt kell ellenőrizni a hatóságoknak, hogy az adott hatósági tárgyakban van-e ellenőrzési kötelezettségük, magát a tárgyat kell ellenőrizni, nem is a konkrét ellenőrzendő dolgot?

2022. nov. 21. 10:16
 1/2 anonim ***** válasza:
52%

Nagyon keversz valamit.

Az idézett mondat lényege, hogy a hatóságnak van egy részlege, ami ellenörzi, hogy az adott dologban kell-e ellenörizni valamit.

Ergo hogy indokolt-e maga az ellenörzés vagy nem.

2022. nov. 21. 10:26
 2/2 anonim ***** válasza:
Lehet trágya akart lenni csak elírták.
2022. nov. 21. 13:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!