Több mexikóiban miért van azték vér is? Nem irtották ki mindet a spanyolok, sőt, keveredtek velük?
Figyelt kérdés
Az Egyesült Államokban a többségnek nincs indián felmenője, ellenben Mexikóban többeknek, annak ellenére, hogy a spanyol gyarmatosítók hírhedtek voltak a kegyetlenségükről.
Ennek ellenére, hogyhogy keveredtek az aztékokkal, ha először ellenségek voltak, majd a spanyolok elvileg teljesen kiirtották őket, és csak egy kisebb réteg élte túl, akiknek ma is független identitásuk van?
Hogy lehet ez?
2022. okt. 20. 22:12
11/13 anonim válasza:
10: Odafestették a keresztények :DD
12/13 anonim válasza:
8-as vagyok. Nem élő hanem halott embert áldoztak, rituálisan. A könyv azt írja hogy keresztény hamisítatás, hogy élőket áldoztak.
13/13 anonim válasza:
Aha, és ez melyik könyv ha megkérdezhetem? Mert egyetlen szakirodalom amit ismerek sem ír ilyet. Ha halottat áldoztak akkor az ábrázolásokon minek kellett lefogni őket? Másrészt holttestet áldozni nincs értelme. Abban mi az áldozat? Az emberáldozatnak pont az a lényege, hogy egy emberi életet/lelket ajánlasz fel az isteneknek. Másrészt tudtommal a kutatások azt mutatják azt mutatják pl. az inka gyermekáldozatok akiket élve eltemettek/bezártak még nagyon is éltek amikor bezárták őket. Koka levelekkel elkábították őket és hagyták hogy meghaljanak. Nem tudom miért ilyen hihetetlen hogy tényleg képesek voltak rituálisan kivégezni az embereket, erről máshonnan is van precedens.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!