Melyek azok a nyelvek jelenleg, amelyekben a legkisebb a változás mértéke (szókincs, kiejtés, nyelvtan, stb)?
amelyekben a legkisebb a változás mértéke
szókincs, kiejtés, nyelvtan,
------------
Nem amely, hanem ahogy oly, ez itt nem Kurdisztán és nem mérték, h anem méru, nem szó, hanem hang, a szó egy jevevény.
Hát ha így kérded, úgy a magyar nyelv. A magyar nyelv indogermán és germán, a csumanyelv, alapnyelv az germán, és a komplett indogermánm grammatika benne vahn.
De ez a magyar nyelv, nem az új-ónemmagyar nyelv. Arról vahn itt a beszéd, anat én magyarnak ismerem el.
Már szinte hiányzott a germagyar barátunk agymenése.
Attól,hogy a középkori magyar nyelvű műveket viszonylag jól megértjük, még nem jelenti azt, hogy nem változott a magyar. Pl. rengeteg német és latin szó került a nyelvbe, a nyelvtan is átalakult (a helyhatározók toldalékok lettek), igeidők estek ki stb.
10/10 UlfOrmson ***** válasza:
71%
Már szinte hiányzott a germagyar barátunk agymenése.
Attól,hogy a középkori magyar nyelvű műveket viszonylag jól megértjük,
--------------
Na újra röviden: ért hane nem vahn, stak er és ár gyök, magyaru. veertehen rakni. Nem rakom én azt,nem is ismerem, nem is ismerem le a magyarnak.
Azokról én nem rakom sz'rt se. A magyar nyelv indogemrán és germán nyelv, és innen kell látni. A magyar nyelv nem az új-ónemmagyar.
Nem vahgyom rakna, báranat is mondani, hisz nem rakom az olyan hangokat, hogy helyhatározó és igeidő. Ezt a magyart nem beszélem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!