Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » A várható élettartam folyamato...

A várható élettartam folyamatosan csökkenni fog?

Figyelt kérdés
Tehát az egyre stresszesebb életvitel, különféle vírusok, háborúk, étrend, levegőszennyezés miatt egyre inkább csökkenni fog, és míg az 50-70 között született generáció várható élettartama meghaladja a 70 évet addig az azután születetteké lehet hogy 60 alatt lesz?
2022. okt. 3. 12:28
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

10

Kapitalizmusban nincs korlát, hogy mennyi munkát szabad elvégeztetni az emberrel. Ha az ember elvállalja az már annyit tesz, hogy meg tudja csinálni. Ha esetleg már összeesne a munkától akkor talán 10%-ot csökkentenének az elvárásokon, hogy épp teljesítőképesség határa alatt legyen közvetlen. Az időszakosan előfordulő infarktusokért meg simán lehet az alkalmazottad vádolni mert túl stresszes személyiség volt, nem mozgott eleget és vélhetően sokat ivott.

Kommunizmusban meg az dolgozott sokat aki valóban szerette, élvezte és magas munkabírású volt.

Kapitalizmusban a targetek meg a legmagasabb munkabírású emberhez vannak igazítva.

2022. okt. 4. 11:10
 12/19 A kérdező kommentje:

5

Ezek közül melyik világjárvány ami miatt a Föld lakosságát bezárták a házba és arcot eltakarva kellett élniük 2 évet?

Ez igenis bizonyítottan stressz faktor ami miatt bizonyítottan magasabb így járvány után is az elhalálozások száma a mozgáshiány és stressz miatt, illetve elhalasztott kezelések miatt plusz Covid okozta komplikációk miatt. Ha ez a járványok kora, mint azt nagyjaink megmondták akkor egy életben 5-6-10 ilyen járvány mennyivel csökkenti a várható élettartamot? Csak gondolkodni kell.

“ A munkadrol annyit, hogy ha addig jutottal hogy a gyarban a darabszamot hoznod kell a soron, akkor azert ne mast hibaztass.”

Igen, mert csak mérnökökből meg tudósokból álló társadalom nagyon működőképes lenne. A kérdés csak az, hogy a mérnök vagy a tudós kezdené el pucolni a szhart. Illetve vajon a szharkupacon dolgoznának? Hm, ez jó kérdés.

2022. okt. 4. 11:19
 13/19 anonim ***** válasza:
57%
Nem baj kérdező, ha nem érted. Azt csak bizonyos feltételek mellett lehet.
2022. okt. 5. 12:13
 14/19 anonim ***** válasza:
22%

Szerintem ha valamennyire is van értelme ennek a várható élettartam statisztikának, akkor csökkennie kell.

Egyre több a mesterséges étel, egyre kevesebb a zöldségek vitamin- ásványi anyag-tartalma, egyre szennyezettebb a talaj, a víz és a levegő is, egyre kevesebb a mozgás a mindennapjainkban, az emberek étkezése pedig tragikus (de nem is igazán lehet jobbá tenni).

Nem tudom, ki mit lát, de az ismerősi körömben, bocsánat a kifejezésért, de halomra halnak az 50-60 közötti emberek. Akik még élnek, tragikus egészségi állapotban vannak.

Az orvostudomány meg sokkal lassabban fejlődik. Én személyesen a saját krónikus betegségeimmel nem is érzem, hogy fejlődött volna az elmúlt 30 évhez képest.

Arról nem is beszélve, hogy azért a harmadik világháború küszöbén állunk, plusz a környezetvédelmi krízis se épp szép dolgokkal fenyeget.

2022. okt. 5. 12:22
 15/19 anonim ***** válasza:
47%
#14 ne altalanositsd a magyarorszagi vagy a balkani helyzetet a civilizalt vilaggal.
2022. okt. 5. 14:32
 16/19 anonim ***** válasza:

15

Miért, a "civilizált" világ miben tér el???

2022. okt. 5. 14:33
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
hat, peldaul abban hogy egy 50 eves osztrak, nemet, spanyol stb az nincs abban a tragikus egeszsegi allapotban.
2022. okt. 5. 14:38
 18/19 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom, vannak fenntartásaim.

Ha itthon az 50-60 közöttiek sorban halnak meg, akkor nyugaton se hinném, hogy jelentősen más lenne a helyzet.

Ott is szennyezett a levegő, a talaj, a víz, ott is csökken a zöldségek vitamintartalma, ott is egyre kevesebb mozgást tartalmaz a hétköznapi élet stb.

2022. okt. 5. 14:45
 19/19 anonim ***** válasza:
Amitől csökkenni fog, azok a következők: egyre több járvány, terjedő antibiotikum rezisztencia, környezetszennyezés. A szegénység se tesz jót. Írta fentebb valaki, hogy sok kisnyugdíjas nem tud egészségesen táplálkozni, mert nincs rá pénze. Ez is élettartamot csökkentő tényező.
2023. dec. 25. 14:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!