Az tényleg igaz hogy Romániának sokkal hamarabb lett írott alkotmánya mint Magyarországnak és ha igen akkor mik voltak ennek az okai ?
Figyelt kérdés
Pont most futottam át azt az angol nyelvű cikket amit lejjebb fogok linkelni , amely azt állítja hogy Romániának már 1866-ban volt írott alkotmánya :
Ha jól tudom Magyarországnak csak 1949-ben lett először írott alkotmánya , tehát ( amennyiben nem valótlan a fentebb linkelt cikknek a tartalma ) ilyen tekintetben Románia egy sokkal előrehaladottabb ország volt mint mi ...
Szóval ( ha abból egyáltalán ki lehet indulni hogy nem téves információkat tartalmazó cikkről van szó ) akkor hogy sikerült Romániának ilyen téren minket lehagyni , annak ellenére hogy akkor még mindig egy nagyon is oszmán vazallus államot képezett ?
2022. szept. 30. 07:20
1/3 anonim válasza:
Magyarország első történeti alkotmánya az Aranybulla, 1222-ben. A románok ősei kb. pont ebben az időben vándoroltak a Balkán déli részéről Erdély és Havasalföld vidékére, csak ekkor még nem románoknak nevezték őket.
2/3 A kérdező kommentje:
Igen az igaz hogy az Aranybulla jóval korábban íródott mint ez az állítólagos alkotmány , viszont ha jól tudom attól még nem számít az elsó kartális magyar alkotmánynak ...
2022. szept. 30. 09:28
3/3 anonim válasza:
A mai Románia 50 évvel korábban született, mint Magyarország, nyilván korábban írták a jelenlegi alkotmányát. Viszont attól még az első alkotmányunk 600 évvel előttük íródott, még ha már nincs is nagyon érvényben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!