A Google és az Oxfordi Egyetem kutatói szerint ébredezik a Skynet. Ez okozhatja az emberiség végét?
Elképzelhető, hogy így lesz.
Az teljesen nyilvánvaló, hogy csak idő kérdése, hogy minden területen okosabb legyen, mint mi, a kérdés csak az, hogy képesek leszünk-e korlátok között tartani, azaz el tudjuk-e érni, hogy a virtualitás és a fizikai világ közötti korlátot nem hághatja át.
Ha ez sikerül, akkor fizikailag lehetetlen lesz, hogy az emberiség végét okozza, a legrosszabb esetben lekapcsoljuk a teljes számítógépes infrastrukturát, és akkor neki annyi.
Ha viszont képes lesz áthágni ezt a korlátot, azaz mondjuk eljutunk egy olyan állapotba, hogy teljesen automatizálunk és az AI-ra bízunk nyersanyag-kitermelést, energia-termelést, szállítást, gyártást, akkor már ő van előnyben, hiszen a fizikai világban is létező robotokat ő fogja vezérelni, a gyártásukat is, a gyártásukhoz szükséges anyag/energia előállítását is.
Nem tartom teljesen kizártnak. Viszont!
1. Bízom benne, hogy az M.I. megalkotói is tudnak erről, ezért már eleve kitaláltak vmi kikapcsoló gombot, vagy B tervet.
2. Egy csomó dolog sokkal hamarabb fogja az emberiség vesztét okozni, pl atomháború, klímaválság, aszteroida becsapódás. Ezek reálisabb veszélyek.
Számos módon okozhatja, amiket a Terminátor filmekben alaposan ki is tárgyalnak, de én mondok még egy esetet, amire még nem gondoltak.
Bizony akkor is kihalhat az emberiség, ha az M.I. nem lesz elég hatékony, ha a túlnépesedés és a technológiai fejlődés nem tart egymással lépést.
Ennek az égvilágon semmi köze nincs a kvantumprocesszorhoz.
A kvantumprocesszor nem általános processzor, csak bizonyos speciális számítások elvégzésére alkalmas.
Hát, az "emberiségnek", mióta az eszemet tudom, az pedig legalább 60 év,
minden évben vége volt. :D
Hát még mind mondanának azok, akik 20 -30 ezer éve éltek.
Skynet=orbán viktor
A sok cenzúraért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!