Magyarország és a magyar nép történelme az egyik legviharosabb Európában?
Figyelt kérdés
2022. júl. 4. 13:04
2/29 franciasrac válasza:
Lehet de azt hiszem mi sem csendesek voltunk Franciaországban 😅
3/29 anonim válasza:
Inkább legnagyobb vesztese. Ennyit egy európai ország nem szopott más uradalmak alatt, ekkora területeket még senki sem vesztett.
4/29 hollófernyiges válasza:
"Ennyit egy európai ország nem szopott más uradalmak alatt, ekkora területeket még senki sem vesztett."
5/29 meszike91 válasza:
Egész Kelwt Európa történelme hasonló
6/29 A nagy Levin válasza:
Nem. Szép számmal akadnak még országok és népek,- nemcsak kelet, de nyugat felé is- akiknek legalább ilyen mozgalmas volt az elmúlt egy-két (vagy több) évezred. Máshol is voltak trónviszályok, lázadások, háborúk, járványok, egyház szakadások, elfoglalták idegen népek, megosztották, felosztották stb.
7/29 Kólauborkával válasza:
Azért az “Osztrák Magyar Monarhia” számomra nem azt jelenti, hogy az összes terület Magyar fennhatóság alá tartozott, lehet én értem rosszul a dolgokat…
8/29 anonim válasza:
Magyar Királyság területe magyar fennhatóság alá tartozott.
9/29 Kólauborkával válasza:
A “többnemzetiségű államszövetség” szavak kicsit másra engednek következtetni. Lehet én értelmezem rosszul.
10/29 anonim válasza:
Dualista allamszovetseg. Két parlament volt egyik Bécsben másik Pesten. A magyar Kiraly viszont az Osztrák császár volt szóval valóban nem volt szabad királyság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!