A nők férfiasodnak, a férfiak pedig nőiesednek. Mi lesz ebből?
Elméletem szerint a nők a jövőben elférfiasodnak, a férfiak pedig elnőisednek, s miután a férfiak kiharcolják, hogy szülhessenek gyermeket, a két nem egymás iránt teljesen elveszti az érdeklődését, így kihal az emberiség és/vagy az erkölcsileg feje tetejére állt világban soha nem látott zűrzavar tör ki. Furcsán hangzik, de néhány éve még botrányt keltett egy mára megszokottá lett melegfelvonulás is, s ugyanígy megjelenhetnek a jövőben a liberális apukák is az utcán, akik terhességükért tüntetnek, s ostorozzák a maradi társadalmat a velük szemben fellépő ellenszenv miatt.
Szerintetek hol a határ, amit átlépve rátérünk erre a folyamatra? Vagy már akkor elkezdődött, mikor a nők munkába álltak? Vagy ez a folyamat normális, ez civilizált, és a férfi vadászik-nő gyereket nevel felfogás az állatias szereposztás? A nők katonáskodása és az apukák gyereknevelése már túllépi ezt a határt? Meddig mehet el a folyamat a keresztény Európa elveit követve? És meddig mehet el a józan ész szerint?
A férfiak sohasem fognak azért harcolni, hogy szülhessenek gyermeket...
Mint ahogy a cselédszerepért sem fognak. Mily különös?
De még ha úgy is történik, ahogy írod (de nem hiszem, hogy ez lehetséges), akkor mi van? az erkölcs csak egy ember által kitalált valami, és a határa ott van, ahová azt a lelkiismeret teszi. Ha egy férfi tudna szülni, nem lenne ettől se jobb, se rosszabb a világ, nem ezen múlik.
A kereszténység elveit meg már rég túllépte az összes európai ország.:D
És mi az, hogy a nők elférfiasodnak? Legfeljebb régen el voltak nyomva, de akkor is ilyenek voltak, pl. Jeanne d'Arc.
Szerintem az lesz, ami eddig volt. Előre tör a liberalizmus, összeomlik a nyugati civilizáció, majd újjáépül, először konzervatívan, majd újra liberalizálódni kezd. Ez történt a római birodalommal is, és úgy tűnik ez lesz most is.
A történelem arra tanít meg minket, hogy semmit nem tanulunk a történelemből.
2. válaszoló, nem néztél egy kicsit túl sok Gundam SEED-et ?:P
Egyébként nem hiszem, hogy ez megtörténne, egy idő után a mostani világbirodalom is összeomlik, aztán megint visszatér minden a régibe.
Érdekes lenne, ha a férfiak szülnék a gyereket. Hahaha, ezen jót nevettem. :D Mégis hogy a francba tudnák megszülni? Bár pár ezer év múlva megeshet, hogy mesterségesen megtermékenyítik majd a férfiakat, és császárral megszülik saját utódjukat. Elég bizarr. :D
Kérdésedre visszatérve, szerintem nem fognak felcserélődni a szerepek, de néha nem árt, ha egy nő férfiasabb és tudja, mit akar, megtudja védeni magát, és egy férfinél is természetes lehet a sírás vagy az elérzékenyülés. Hisz emberek vagyunk és ezek mind emberi tulajdonságok. Mindezek ellenére a nő maradjon nő, teremtse meg az otthont, adjon életet, a férfi pedig tegyen meg mindent a családjáért, támogassa és védje őket.
De manapság semmi nincs abban pl., ha az apa megy el gyesre és a karrierista anyuka dolgozik. Mindig kettőn áll a vásár.
Nem olvastam se a kérdés után lévő szöveget, sem a válaszokat, mert nincs hozzá elég lelki erőm, de:
A Trainspottingban is mondta Renton, hogy minden változik. A fiúk és lányok is változnak. Kár, hogy erről Begby-nek senki sem szólt...
"A nők férfiasodnak, a férfiak pedig nőiesednek."
Ez egy tény?
"miután a férfiak kiharcolják, hogy szülhessenek gyermeket"
A férfiak nem akarnak szülni. Szerintem kérdezz meg 100 férfit és jegyezd fel a véleményüket erről, és ez meg fog győzni arról, hogy tévedsz.
"Szerintetek hol a határ, amit átlépve rátérünk erre a folyamatra? Vagy már akkor elkezdődött, mikor a nők munkába álltak?"
Szerinted mikor "álltak munkába" a nők? Az őskorban végig dolgoztak, az ókorban szintén, a középkorban szintén. Csak a legújabb korban fordult elő, akkor is csak a felsőbb osztályokban, hogy a nők nem dolgoztak, de még ott sem volt ez 100%.
"Vagy ez a folyamat normális, ez civilizált, és a férfi vadászik-nő gyereket nevel felfogás az állatias szereposztás?"
Ilyen szereposztás sohasem létezett, mert amikor a férfi vadászott (tehát az őskorban), akkor a nő nagyon is dolgozott (pl. gyűjtögetett).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!