Milyen zászló van ebben a videóban?
Elsőként talán az, hogy meglep, hogy TikTok-on ilyen téma fut. Amennyire ismerem ennél egyszerűbb dolgokat osztanak rajta meg. Meg igazából nem ismerem a TikTok-ot, nem is használom, csak tudom kb mi is az. :) Mindegy ez mellékes. Néhány infó ami talán ott a beszélgetés menetében hasznos lehet.
A kép Roskovich Ignác festménye (1899-ből) és a kőbányai Szent László-templomban található. A templom főoltárának, a Szent László-oltárnak a festménye.
Így néz ki a teljes kép - de jobbat neten nem találtam.
Az oltár képe.
A részlet nagyítva és színesben ilyen - bár ez sem túl jó minőség, de azért nagyobb.
A videos részleten lemaradt a festmény jobboldala, ahol látszik a zászló egésze is. Így megvágva a videon valóban piros-fehér zászlónak tűnik, de nem az, hanem piros a zászló.
A kék rész alul az Mária ruhája, amit gyakran ábrázoltak kék színnel.
Madonna - wiki idézet:
"Ezt a ruhája színe is képviseli. A kék szín a tisztaságot, a szüzességet és a királyságot szimbolizálta."
Néhány Madonna festmény a ruhája miatt, de a wiki linkeken van még belőle.
Mozaik a kőbányai Szent László templom főkapuja fölött, ahol a festmény található. Ott is Mária szintén kék ruhában van:
-----------
Itt vannak még Mária festmények:
-----------------------
Leírás a templomról és belsőjéről képekkel.
-----------------------
Szent László-templom (Kőbánya) - wiki
-----------------------
Kőbányai Szent László Templom és Plébánia
Köszönöm. Fantasztikus válasz.
Egyébként sok hasonló tartalom van. Attól függ, ki mit követ :)
elírtam bocsi jav*
Így megvágva a videon valóban piros-kék* zászlónak tűnik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!