Idealista vagy realista?
realista az, aki nagyon óvatosan próbál szabadulni, mert tudja, h a sárkány szétszaggatja, ha lebukik. Mivel a királylány nem szökik el, csak várja a megmentőjét, inkább idealista.
sőt, azt is lehetne mondani, hogy naiv:)
A szüleid realisták. A realisták a földön élnek, csak az a baj, hogy az, hogy "kivitelezhető" az nem egy túl megfogható dolog. Ha belegondolsz, számukra a kiviteezhető valami olyasmit jelent, amit az átlagember meg tud tenni, ami nem valami rendkívüli dolog. De például nézd meg az Osho nevű embert, honnan indult és hová jutott... szerinted gyerekkorában az "kivitelezhetőnek" tűnt volna, ha azt mondja, hogy ő millók életét befolyásoló dúsgazdag vallási vezető lesz?
A realisták ragaszkodnak a "földhözragadt" dolgokhoz, és azt valósítják meg. Az idealisták -mármint azok, akik igazán hisznek benne- hisznek abban, hogy rendkívüli dolgokat tudnak megtenni és azt valósítják meg.
kedves kérdező. :)
A szüleid nem realisták szerintem, a realista felméri a helyzetet, és cselekszik, viszont idealistáknak sem mondhatóak ugye, mert hiányzik belőlek maga a túljutás eszméjébe vetett hit. Nem megbántásból, de ezekből következtetve szerintem ők olyanok, akik nem hajlandóak mélyebben elgondolkodni a történéseken, a reális tényeket felmérni...olyan nincs, hogy nem tudnak semmin változtatni, és arra fogják, hogy külső változással lehetséges csak ez, amiért ugye nem tesznek semmit, csak várnak. Szerintem ha valaki változást akar az életében, akkor saját magának kell változzon, és ez a mondat egyszerre tükrözi a realista és idealista hozzáállást is. :)
üdv
25/F
LastOne.Left
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!